Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Önkormányzati hírek
Tájékoztató a járási hivatalról és a települési ügysegédről
Írta: dr. Tölli Katalin járási hivatalvezető   
AddThis Social Bookmark Button

 

Tisztelt fertőszéplaki lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2013 januárjától megkezdi működését a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatala. A járási hivatal átveszi a jegyzőktől az államigazgatási ügyek mintegy felét, pl. okmányirodai feladatok, gyámügyek, alanyi jogú szociális támogatások (ápolási díj, időskorúak járadéka, közgyógyellátás), szabálysértési ügyek, stb.

Az okmányirodai ügyeket Önök továbbra is – a járási hivatal keretén belül működő okmányirodákban – Sopron, Fő tér 5., illetve Fertőd, a Madách sétány 1. sz. alatt tudják intézni. A többi járási hatáskörbe tartozó ügy intézésében, kérelem benyújtásában segítséget nyújt Önöknek a települési ügysegéd, akinek ügyfélfogadása 2013. január második hetétől hetente hétfői napokon 10-12 óra között lesz a Polgármesteri Hivatalban.

A járási hivatal hatáskörébe tartozó ügyekről, ügyfélfogadási időről további felvilágosítást kaphatnak ügyfélszolgálati ügyintézőinktől a 99/515-291, vagy 99/515-292 telefonszámon.

A részletes tájékoztató ide kattintva olvasható.

 

Bővebben...
 
Félidő
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Amikor az ember terveket készít, meghatározza, hogy mik azok a célok, amelyeket szeretne megvalósítani. Különösen így van ez, ha egy település fejlesztését tűzi ki céljául. Két évvel ezelőtt, amikor megkezdtük a munkát több stratégiai célt is megfogalmaztunk. A ciklus felénél időszerű, hogy visszatekintsünk az elmúlt időszakra. Számot vessünk, és új feladatokat fogalmazzunk meg.

Bővebben...
 
Részlet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Saját magunk és szeretteink biztonságának és nyugalmának megőrzése érdekében ezúton szeretnénk egy részletet közölni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből:

"A Karácsony közeledtével az egymásra figyelésre szeretnénk felhívni a figyelmet. Ilyenkor talán az év minden napján rohangáló, elfoglalt emberek is megállnak egy pillanatra elgondolkodni szeretteiken, a hozzájuk való viszonyaikon. Ez az egymásra figyelés – bármilyen furcsán hangzik is – hatással lehet a bűncselekmények alakulására is. Ha figyelünk egymásra, szeretteinkre, akkor ezáltal csökkentjük az esélyét annak is, hogy áldozattá váljanak. Másrészről óhatatlanul kiterjed a figyelmünk Önmagunkra és a környezetünkre, illetve viszonosságként mi is megkapjuk ezt a figyelmet.

Bővebben...
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság novemberi hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linkre kattintva olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság novemberi hírlevele, melyben megyénkben is gyakran előforduló bűncselekménytípusokat ismerhetünk meg. Olvassuk el minél többen és okuljunk belőle. Amit lehet kövessünk el, hogy ne adjuk esélyt a bűnözőknek saját óvatlanságunkkal.

Hírlevél.

 
Felhívás a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztántartási munkálatainak elvégzésére
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Kérünk minden ingatlantulajdonost, hogy szíveskedjen figyelmesen elolvasni az E-on alábbi felhívását, melyben részletes tájékoztatást kapunk a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztántartása során elvégzendő munkálatok szabályairól.

Ide kattintva olvasható az E-on felhívása.

 
Változás az orvosi ügyelet rendszerében október 1-től
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplakiak!

Október 1.-től a környező településekhez hasonlóan, Fertőszéplakon is megváltozik az orvosi ügyelet rendszere!

A korábbi rendszert környék háziorvosai – önhibájukon kívül- nem tudták fenntartani ezért kerestünk egy olyan megoldást, amely biztonságosan garantálja az orvosi ügyeleti rendszer ellátását.

Bővebben...
 
Változás Fertőszéplak művelődésszervezésében
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Hosszú együttműködés után változás állt be a művelődésszervező feladatok ellátásában. Kiskéri László, akivel sok új kezdeményezést sikerült megindítanunk, megsokasodott családi elfoglaltságai miatt nem tudja ellátni ezt a sok időráfordítást igénylő feladatot. Laci lelkesedése, embersége, új ötletei, hihetetlen munkabírása nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Fertőszéplak otthonosabb település legyen. Ez úton is szeretném megköszönni mindannyiunk nevében a munkáját.

Új művelődésszervezőnk Tascner Tamás. Tamás a Fertő-táj Világörökség titkára. Számos nagyszerű és nagyívű rendezvény megszervezése kötődik a nevéhez. Pályázatában olyan célokat fogalmazott meg, melyek a korábbi jó kezdeményezések megtartása mellett Fertőszéplakot kulturális szempontból is egyedivé és elismertté tehetik a Fertő tájon. Tamást a korábbi művelődésszervezői elektronikus címen és mobiltelefonszámon lehet elérni.

Bővebben...
 
Jó hangulatú falunapon mulattunk együtt
AddThis Social Bookmark Button

Augusztus 11-12-én került megrendezésre idei falunapunk. A rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes programot. Volt sportolási lehetőség: kerékpározás, labdarúgás, horgászat, lovaglás. Voltak különböző megmérettetési lehetőségek, mint pl. az évről-évre visszatérő "Fertőszéplak Legerősebb Embere" verseny és főzőverseny, valamint falmászó verseny és szkander verseny. A gyerekek óriáscsúszdán, ugrálóváron és mászófalon élvezhették a mozgás örömét. A kastélyban festményeket ill. szobrokat bemutató kiállítást, míg az iskola aulájában díszmadár kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Az idei év sem szűkölködött sztárokban. Vendégünk volt: a fantasztikus gyerekműsort adó Kolompos Együttes, a csodálatos hangú Wolf Kati, a fiatalok kedvence SP és a mindenkit magával ragadó Oszvald Marika. Nem utolsó sorban helyi sztárjaink: a Dirty Dance táncosai is színpadra léptek. Köszönjük mindenkinek, aki közös szórakozásunkat munkájával segítette.

A rendezvényen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

Bővebben...
 
Képes köszöntő a londoni olimpiáról
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Fejes Katalin, aki önkéntesként dolgozik az olimpián, képes üdvözletet küldött Londonból. Íme a képek:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 15

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron