Önkormányzati hírek
AddThis Social Bookmark Button


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. októberi bűnmegelőzési hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linken Ön a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. októberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívjuk fel a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá! A hírlevelet ide kattintva lehet megtekinteni.


 
Átadásra kerültek az idei Pokker Díjak
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Ünnepélyes körülmények közt, iskolánk tanévnyitójával egybefűzve került sor az idei Pokker János Díj átadására. Ünnepségünket megtisztelte és a díjakat átadta Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő úr és Tvordy Beáta, a Soproni Tankerület Igazgató Asszonya.

A díjat azon diákjaink kapják, akik az általános iskolai vagy építőiparral kapcsolatos középfokú, felsőfokú tanulmányaikat kitűnő eredménnyel végezték. Az idei évben eddig egyedülálló módon egy ikerpár, Hoschek Dániel és Hoschek Gergely nyerték el a díjat!

Bővebben...
 
Iskolakezdési támogatás - hirdetmény
Írta: Vezér Beáta körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Fertőszéplak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007.(V.3.) önkormányzati rendelete alapján az önkormányzat iskolakezdési támogatást nyújt az alábbiak szerint:

  • Hivatalból, a fertőszéplaki általános iskolába járó tanulók részére ingyenes tankönyvtámogatást biztosít;

  • Kérelemre, a Fertőszéplakon lakóhellyel rendelkező közép-és felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanulók részére iskolakezdési támogatást állapít meg.

Bővebben...
 
Jó kezekben a hulladékszállítás Sopron térségében
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Ahogy arról több lap is beszámolt a napokban, új feltételekhez kötné a kormány a hulladékszállítást. Egy kormányzati kezdeményezés értelmében az év második felétől csak olyan szolgáltató viheti el a hulladékot, amely legalább 50%-ban az önkormányzat tulajdonában van. A lépés célja, hogy a szolgáltató ne termelhessen profitot.
A júliustól életbe lépő új szabályok miatt több hulladékszállító céggel is szerződést kellett bontania a településeknek. A cégek nyár közepétől nem termelhetnek profitot. Júliustól a legtöbb településen az önkormányzatoknak kell megoldaniuk a szemétszállítást,
Több településen ezért problémát jelent, hogy miként szállítsák el a szemetet a jövőben.

Bővebben...
 
Ismét nyertes pályázat!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Rendkívüli sikerként könyveljük el, hogy dacára az idei év nagyon szűkös pályázati forrásainak az EGYH-EOR-13-0143 azonosító számú, A "Fertőszéplaki Hármas halom" részét képező barokk piéta megmentése című pályázatunkkal 4 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

Bár a megnyert összeg nem fogja fedezni a Piéta teljes restaurálását, mégis jelentős lépés afelé, hogy megmentsük Fertőszéplak pótolhatatlan értékét. A felújítás az idei évben kezdetét veszi. Mivel a munkálatok jelentős része emberi erőt igényel, ez úton is jelzem, hogy az idei „Adj egy napot Fertőszéplakért” napunkat arra szeretnénk fordítani, hogy a restaurátorok szakértő felügyelete mellett Kálvárián folyó munkát végezzünk.

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik a pályázat sikeréhez hozzájárultak!
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 19 / 33

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2019

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron