Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplaki nyár 2017
AddThis Social Bookmark Button

 
Idősek napja jó hangulatban
Írta: Körmendi Tímea   
AddThis Social Bookmark Button

2016. november 17-én a Fertőszéplaki Művelődési Ház megnyitotta kapuit, hogy megünnepelje és köszöntse a település szépkorú lakóit.

Az ünnepséget Kóbor Attila polgármester úr köszöntőbeszéde nyitotta meg, melyben az idő múlását egy homokórához hasonlította, és kiemelte milyen sokat tanulhatunk egy tapasztaltabb és bölcsebb generációtól. Ezt követően a Margaréta Óvoda nagycsoportos gyerkőceinek éneke és lelkes szereplése csalt mosolyt minden néző arcára.

Bővebben...
 
’56-os megemlékezés Fertőszéplakon
Írta: Körmendi Tímea   
AddThis Social Bookmark Button

Fertőszéplak közössége méltóságteljes megemlékezéssel ünnepelte az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját. Kóbor Attila polgármester úr köszöntötte az ünneplőket, majd Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja mondta el ünnepi beszédét.”…. Ami ezelőtt a tied volt, az most a másé. Ami ezelőtt jó volt, az most rossz. Ami ezelőtt okosság volt, az ma lopás, s ami ezelőtt lopás volt, az most törvény. Ezt az egészet úgy nevezik, hogy szocializmus. Érted már?...” idézett Wass Albert: Elvásik a vörös csillag című regényéből, érzékeltetve a forradalom előtti időket, valamint felelevenítette számunkra hogyan is vált egy pillanat alatt a nép nemzetté, és hogyan nyerte vissza Magyarország az önbecsülését.

Bővebben...
 
Adventi készülődés
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Advent harmadik hetében a kultúrház ünnepi készülődésre hívta Fertőszéplak gyermekkorosztályát. Hétfő délután az óvó nénik, a fertődi családsegítő intézet munkatársai és Varga Gáborné Tünde segítőikkel igazi adventi hangulatot varázsoltak a terembe.

Bővebben...
 
Velünk élő történelem - 1956-ot ünnepeltük!
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ihász Mónika és Ihászné Lajber Rita ismét színpadra állította a diákokat, nyugdíjasokat, a színjátszó kör tagjait, egyszóval a település apraja-nagyját, hogy méltóképpen emlékezhessünk 1956. sorsfordító napjaira.
Az ünnepi műsor Kóbor Attila polgármester úr köszöntőjével és Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselő úr ünnepi beszédével kezdődött, majd következett a színdarab.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 27

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron