Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplaki Falunapok 2011
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben augusztus 13-14-én kerültek megrendezésre a fertőszéplaki falunapok.
A hagyományokhoz híven idén is a kerékpártúra volt a szombati nap nyitóeseménye. A FSK Kerékpáros Szakosztályának szervezésében lebonyolított túra számos érdeklődőt vonzott.

Bővebben...
 
Új látványossággal bővült Fertőszéplak
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


A falunapi programok keretében került átadásra Fertőszéplak új kulturális látványossága: a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria. A galéria létrehozásának célja: közel vinni mindenkihez a művészetet, a hétköznapi élet részévé tenni azt, ápolni a szépre és igényesre való fogékonyságot.

Bővebben...
 
A TANDEMSZEM - Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet tagjai voltak vendégeink
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



Nagyon kedves vendégeink voltak július utolsó hetének első két napján. A győri székhelyű Tandemszem egyesület a látássérült embereknek segít sportolni, kerékpározni. Ugye milyen egyszerű jót tenni? Vendégeink hétfőn jöttek kerékpárjaikkal Győrből. A Fertőszéplaki Művelődési Házban láttuk vendégül őket. Másnap egyhuzamban körbekerékpározták a Fertő-tavat, 138 km megtételével. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekik, de ők végigcsinálták. Kitartásuk nem véletlen, ugyanis ez a túra is egy felkészülés volt a jővő évben tervezett Londoni úti céljuk megvalósításához, ahol a paralimpiai játékokat szeretnék megtekinteni. Vendégeink szerda reggel indultak haza, hogy egy bő 70 km-es kerékpározással levezessék az előző napi fáradalmakat. Reméljük jól éreztétek magatokat Fertőszéplakon! Köszönjük, hogy megismerhettünk titeket! Jó emberek vagytok!
Képek vendégeinkről.

 
Népi kézműves tábor Fertőszéplakon
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


2011. június 27. és július 1-je közt, hagyományteremtő céllal került megrendezésre népi kézműves táborunk. A Fertőszéplakon és környékén meghirdetett táborba többségében széplaki diákok jöttek. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a széplaki diákok nagyon kedvező feltételekkel vehettek részt a táborban. A gyerekek az öt nap alatt számos autentikus kézműves tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Bővebben...
 
Fertőszéplakiak vendégszeretetét élvezhették kerékpáros diákok
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



2011. július 4-én este a Fertőszéplaki Művelődési Házban szállt meg kb. 30 diák és felnőtt kísérőik, akik a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból érkeztek hozzánk. A diákok négy napos túrával kerülték meg a Fertő-tavat. Ennek egyik állomása volt egy éjszakára Fertőszéplak. A diákok esti programként fociztak egyet helybéli fiatalokkal az iskola pályáján, majd a saját maguk főzte vacsora és zuhanyzás után tértek nyugovóra hálózsákjaikban. A diákok és kísérőik nagy örömmel fogadták a kedves fertőszéplaki asszonyok süteményeit, melyeket a vacsora után osztottunk szét, valamint Németh Gyula képviselő úrnak és kedves feleségének a reggelihez felajánlott, pékségükben sült, friss kenyereit.  A felajánlásokat ezúton én is szeretném megköszönni. Járja be országot-világot a Széplakiak vendégszeretete!

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>

Oldal 26 / 28

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron