Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Idősek Napja Fertőszéplakon
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


2012. november 22-én, 16.00 órakor kezdődött az Idősek Napja rendezvény a fertőszéplaki Művelődési Házban. Már fél négykor feltűntek a csillogó szemű idős emberek, akik örömmel fogadták önkormányzatunk meghívását, mely jelezte nekik, mennyire fontosak! Fontosak voltak, mert ők építették és éltették a falut az elmúlt évtizedekben és fontosak ma is, hiszen tapasztalatuk, jó tanácsaik, véleményük segíti azt a munkát, mely Fertőszéplakot sikerre viheti a jövőben is. Az ünnepi esemény műsorral kezdődött, előbb az óvodások, majd az iskolások kedveskedtek énekkel, verssel a hallgatóságnak, akik között ott ültek saját nagyszüleik is. A műsor a helyi színjátszó kör előadásával végződött, Ihászné Lajber Rita most egy igazi vígjátékot mutatott be a társulattal, melyet kuncogással, nevetéssel és hangos tapssal jutalmazott a közönség.

A vacsora előtt Kóbor Attila polgármester úr mondta el ünnepi gondolatait:

Bővebben...
 
Együtt emlékeztünk 1956-ra
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az 1956-os szabadságharc és forradalomra emlékeztünk 2012. október 19-én a művelődési házban. A Himnusz eléneklése után Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő úr ünnepi beszéde következett. A képviselő úr beszédében többször kihangsúlyozta, hogy a magyar nép történelmében soha nem számíthatott a nyugati országokra, mindig egyedül kellett megvívnia harcait és ez ma sincs másképp. Most sem számíthatunk másokra és magunknak kell mindenért megküzdeni, ahogy őseink is tették.

Bővebben...
 
Nagysikerű színházi előadás Fertőszéplakon
AddThis Social Bookmark Button

Csodálatos előadást láthatott az a közel száz néző, aki az eső ellenére ellátogatott a Fertőszéplaki Művelődési Házba, a Tízforrás Fesztivál keretén belül megrendezésre került Csongor és Tünde előadásra. Vörösmarty Mihály művének színre vitt változatát, Somogyi István rendezésében és a Soltis Lajos Színház előadásában tekinthettük meg. A zömmel fiatalok által előadott darab energikus, sámánisztikus hangulata magával ragadó élményben részesítette a közönséget. Köszönet Fertőszéplak Önkormányzatának a rendezvény létrejöttét segítő anyagi támogatásért.

Az előadáson készül fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Kézműves táborban ismerkedhettek gyerekek a hagyományos népi kultúrával
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button

Tavaly került először megrendezésre a Művelődési Ház szervezésében a népi kézműves tábor Fertőszéplakon. Az akkori verbuválási nehézségeknek idén nyomát sem láttuk. Örömmel tapasztaltuk a nagy érdeklődést. Hiszem, ez annak is köszönhető, hogy híre ment az előző évi tábor magas színvonalának. Ez idén sem volt másként. A szülők és a gyerekek lelkesedését a táborvezetők egy fantasztikusan komplex öt napon át tartó programmal „hálálták meg”.

Az idén a három fő tevékenység (fazekasság, varrás, nemezelés) mellett számos - a régi idők mindennapjaihoz tartozó - tevékenységgel ismerkedhettek meg a gyerekek. Így volt módjuk a hagyományos kenyérgyúrás technikájával ismerkedni, részt vehettek népi étel készítésben, tanultak népdalt, néptáncot, megismerkedhettek a szövés különböző módozataival és elsajátíthattak sok-sok népi játékot.

Bővebben...
 
Gyereknap a vidámság jegyében
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben 2011. május 25-én, pénteken került megrendezésre településünkön a gyereknap. A Széchényi Ferenc Általános Iskola pedagógusai, a Művelődési Ház és a Szülői Munkaközösség által verbuvált szülők közös kivitelezésében színes programokban vehettek részt a gyerekek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>

Oldal 23 / 28

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron