Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Iskolai hírek
A Föld Napja 2014-ben
Írta: Szákovicsné Bérczy Dóra Judit szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Idén is elérkezett a Föld Napja, április 22-én. Nem kérdezett senkit, csak szépen halkan elmúlt. Még tavaszi szünet volt.

Iskolánk azonban nem feledkezett meg szeretett földgolyónkról. Lelkes gyerekek és tanárok becsempészték az épület falai közé és a falu népének életébe a megemlékezés napját, hogy még sokáig élvezhessük Földanyánk szépségét és bőkezűségét.

Bővebben...
 
A vers ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánk egykori tanáráról elnevezett szavalóversenyünket április 9-én, melyet a költő, Kerék Imre is megtisztelt jelenlétével.

Bővebben...
 
Ovi-suli 2014 - Beszámoló
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Március első hétvégéjén tartottuk iskolánk ovi-suli programját a leendő első osztályosok és szüleik számára. Vidám, lelkes nagycsoportos ovisoktól volt hangos az alsó tagozat első osztályos terme. A leendő kisiskolások a fertőszéplaki, sarródi és a süttöri oviból érkeztek szüleikkel, testvéreikkel és az óvó nénivel.

Bővebben...
 
Farsang az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita, a diákönkormányzat vezetője   
AddThis Social Bookmark Button

Idén a farsang farkában, február 28-án tartottuk hagyományos farsangi bálunkat az iskolában.
Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelmezek készítése, színpadi próbák, vers- és tánctanulás. A programok összeállításából, a rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a lelkes szülők és a diákok.

Bővebben...
 
Örökös ökoiskolai cím
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Idei tanévben harmadszor pályázott intézményünk az ökoiskolai cím elnyerésére. Örömmel értesültünk róla, hogy 2014. január 25-én iskolánk számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium Örökös Ökoiskolai címet adományozott. Iskolánk visszavonásig jogosult az „Örökös Ökoiskola”-i cím és a logo használatára.

Az "Örökös Ökoiskola" címet tanusító oklevél ide kattintva tekinthető meg.

dei tanévben harmadszor pályázott intézményünk az ökoiskolai cím elnyerésére. Örömmel értesültünk róla, hogy 2014. január 25-én iskolánk számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium Örökös Ökoiskolai címet adományozott. Iskolánk visszavonásig jogosult az „Örökös Ökoiskola”-i cím és a logo használatára.

 
Alsó tagozatos tanulóink sikerei…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Minden tanévben részt vesznek alsós tanulóink a Holenda Barnabás megyei matematikai versenyen, amit 2. 3. és 4. osztályos tanulók számára hirdetnek meg. A versenyre egy-egy évfolyamon 450-500 tanuló jelentkezett. Az idei évben 9 tanuló vett részt iskolánkból a megmérettetésen és a következő szép eredmények születtek:

Bővebben...
 
Iskolánkban járt a Mikulás
Írta: Szalai Merse 8. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

Mint minden évben, most is meglátogatta általános iskolánkat december 6.-án a Mikulás. Krampuszaival együtt bejárta iskolánk minden osztályát, és persze nem volt üres a puttonya, hiszen mindenkinek osztott ajándékot, mégpedig mikulássapkába rejtve. Az ajándék mellett mindenkihez volt néhány jó szava is, amit a gyerekek versekkel és énekekkel köszöntek meg.

Bővebben...
 
Nagylelkű felajánlás iskolánknak
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A közelmúltban nagy megtiszteltetés érte iskolánkat. Egyed Ferenc fertőszéplaki lakos, a Polima Kft. ügyvezetője jóvoltából iskolánk tanulói nem mindennapi eseményben vehetett részt. Az „Adjunk álmokat gyermekeinknek” program keretén belül intézményünk 17 db interaktív CD-ROM sorozattal gazdagodott.

Bővebben...
 
Őszi hulladékgyűjtés és osztálydíszítés
Írta: Ihászné Lajber Rita DÖK-vezető   
AddThis Social Bookmark Button


Októberben a hagyományoknak megfelelően a diákönkormányzat szervezésében vas- és papírgyűjtést tartottunk. A borongós őszi napon a zivatarok sem szegték kedvét a gyerekeknek, akik csoportosan, egyénileg, vagy szüleikkel érkeztek a kastély udvarára, hogy a korábban összegyűjtött papírt és vasat leadják. A hatalmas konténer zsúfolásig megtelt papírral, de a vas is nagy mennyiségben gyűlt össze. Az eredményhirdetésen mindenki izgult, hogy mennyit gyűjtött, ki lett a győztes osztály.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 22

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron