Iskolai hírek
1849. október 6-ra emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



A császári haditörvényszék ítélete alapján 1849. október 6-án Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a  szabadságharc bukása után kerültek az osztrákok fogságába. Ők a nemzet vértanúivá váltak.

Bővebben...
 
Mesehét az iskolában
Írta: Barczáné Locsmándi Beáta   
AddThis Social Bookmark Button


A népmese napját 2005 óta ünnepeljük, Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án. Iskolánkban ebben az évben az alsó tagozatban egy témahét keretein belül foglalkoztunk a népmesék értékeivel. A gyerekekre, mint a mesében, három próbatétel várt. A mesetotóban ismert mesékről, szereplőkről és híres mesegyűjtőkről kérdeztük őket. Majd vadgesztenye lövedékekkel kellett legyőzniük a hét sárkányt, köztük a hétfejűt. Végül ügyességi feladatként mocsárjárással juthattak túl az utolsó próbatételen. Ezen a héten a gyerekek a tanórákon kiemelten foglalkoztak a népköltészeti alkotásokkal, és a nemrég kapott interaktív táblák segítségével nézhettek meg a magyar népmesék sorozatból rajzfilmeket, melyhez rajzverseny keretében ők is készíthettek illusztrációkat.

 
A zene világnapja az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button


Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bővebben...
 
Nagy Versmondás Szombathelyen fertőszéplaki résztvevőkkel
Írta: Ihászné Lajber Rita magyartanár   
AddThis Social Bookmark Button



Szeptember elején örömmel értesültünk arról, hogy a Nagy Versmondás őszi állomása Szombathely lesz, ahova meghívást kaptunk a főszervezőtől, Dr. Fűzfa Balázs adjunktus úrtól, az egyetem tanárától.

Bővebben...
 
Boszniában jártunk
Írta: Róka Norbert - testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button



2011. szeptember 16-18 között Fertőszéplak serdülő futsal csapata Bosznia – Hercegovinában képviselte a magyar színeket a hatodik alkalommal megrendezett Barátság Játékokon. Az előző tanévekben nyújtott kimagasló sporteredmények miatt esett iskolánkra a választás, hogy szerepelhessünk e rangos viadalon.

Bővebben...
 
Indul a 2011/2012-es tanév
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


2011.augusztus 31-én tartottuk meg intézményünk tanévnyitó ünnepélyét.

Tanulóinkon és pedagógusainkon kívül szülők, testvérek, hozzátartozók  is jelen voltak a rendezvényen. Polgármester Úr,  Jegyző Asszony, a képviselő tagok és az óvó nénik is megtiszteltek jelenlétükkel.

14   első osztályos tanuló kezdi  iskolánkban a tanévet, júniusban  várhatóan 25  nyolcadikos diák ballag  el tőlünk. Ebben a tanévben 136 gyerek jár intézményünkbe. 8 új diák is  érkezett iskolánkba.

Jól felszerelt tantermekben, kellemes, otthonias légkörben, tágas, rendezett környezetben várják tanulóinkat szakképzett pedagógusaink.

Kívánok a mindennapi munkánkhoz sok örömet, kitartást, jó egészséget, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt megélt és elért sikereket, optimizmust, a pedagógustársakkal együtt jó csapatmunkát.

Kívánok mindnyájunknak eredményekben gazdag, sikeres 2011/2012-es  tanévet!

A tanévnyitó képei ide kattintva megtekinthetők.

 
Elbúcsúztattuk a nyarat
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Szeptember első péntekén egy vidám, hangulatos délután keretén belül elbúcsúztattuk  a 2011-es év nyarát.

Gyerekek, szülők, pedagógusok együtt szórakoztak az iskola udvarán. 8. osztályos lányaink egy fergeteges táncbemutatóval készültek. A focipályán négy csapat váltóversenyben  mérte össze erejét. Nagy sikere volt a számháborús játéknak, amibe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódtak. Többen megmérettették magukat a tojásdobálós versenyen is. Zsíros  kenyérrel  és málnaszörppel  kínáltuk a vendégeket.

A második tanítási nap délutánján kissé elfáradva, de elégedetten és jó kedvvel  indítottuk az új tanévet.

Köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a megtisztelő részvételt!

A nyárbúcsúztató képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
Táborozás az Őrségben
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Az iskolai tanévnek talán az egyik legjobban várt eseménye a július eleji tábor volt, melyre 31 diák készült egész évben. Többen most táboroztak először távol a szülőktől, otthonuktól. 4.-től 8. osztályos fiúk és lányok vágtak neki csomagjaikkal az útnak, vállalva a vonatos átszállás „izgalmait”.

Megpillantva a szalafői szállást tudták, hogy egy tartalmas hetet tölthetnek ott. Nyugodt környezet, szabadtéri játékok, kedves vendéglátók fogadtak bennünket.

Bővebben...
 
A TIOP – 1.1.1-07/1-2008-0945 számú pályázaton informatikai eszközöket nyert iskolánk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Fertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja ( TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 50 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron