Iskolai hírek
Boszniában jártunk
Írta: Róka Norbert - testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button2011. szeptember 16-18 között Fertőszéplak serdülő futsal csapata Bosznia – Hercegovinában képviselte a magyar színeket a hatodik alkalommal megrendezett Barátság Játékokon. Az előző tanévekben nyújtott kimagasló sporteredmények miatt esett iskolánkra a választás, hogy szerepelhessünk e rangos viadalon.

Bővebben...
 
Indul a 2011/2012-es tanév
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


2011.augusztus 31-én tartottuk meg intézményünk tanévnyitó ünnepélyét.

Tanulóinkon és pedagógusainkon kívül szülők, testvérek, hozzátartozók  is jelen voltak a rendezvényen. Polgármester Úr,  Jegyző Asszony, a képviselő tagok és az óvó nénik is megtiszteltek jelenlétükkel.

14   első osztályos tanuló kezdi  iskolánkban a tanévet, júniusban  várhatóan 25  nyolcadikos diák ballag  el tőlünk. Ebben a tanévben 136 gyerek jár intézményünkbe. 8 új diák is  érkezett iskolánkba.

Jól felszerelt tantermekben, kellemes, otthonias légkörben, tágas, rendezett környezetben várják tanulóinkat szakképzett pedagógusaink.

Kívánok a mindennapi munkánkhoz sok örömet, kitartást, jó egészséget, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt megélt és elért sikereket, optimizmust, a pedagógustársakkal együtt jó csapatmunkát.

Kívánok mindnyájunknak eredményekben gazdag, sikeres 2011/2012-es  tanévet!

A tanévnyitó képei ide kattintva megtekinthetők.

 
Elbúcsúztattuk a nyarat
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonSzeptember első péntekén egy vidám, hangulatos délután keretén belül elbúcsúztattuk  a 2011-es év nyarát.

Gyerekek, szülők, pedagógusok együtt szórakoztak az iskola udvarán. 8. osztályos lányaink egy fergeteges táncbemutatóval készültek. A focipályán négy csapat váltóversenyben  mérte össze erejét. Nagy sikere volt a számháborús játéknak, amibe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódtak. Többen megmérettették magukat a tojásdobálós versenyen is. Zsíros  kenyérrel  és málnaszörppel  kínáltuk a vendégeket.

A második tanítási nap délutánján kissé elfáradva, de elégedetten és jó kedvvel  indítottuk az új tanévet.

Köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a megtisztelő részvételt!

A nyárbúcsúztató képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
Táborozás az Őrségben
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonAz iskolai tanévnek talán az egyik legjobban várt eseménye a július eleji tábor volt, melyre 31 diák készült egész évben. Többen most táboroztak először távol a szülőktől, otthonuktól. 4.-től 8. osztályos fiúk és lányok vágtak neki csomagjaikkal az útnak, vállalva a vonatos átszállás „izgalmait”.

Megpillantva a szalafői szállást tudták, hogy egy tartalmas hetet tölthetnek ott. Nyugodt környezet, szabadtéri játékok, kedves vendéglátók fogadtak bennünket.

Bővebben...
 
A TIOP – 1.1.1-07/1-2008-0945 számú pályázaton informatikai eszközöket nyert iskolánk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonFertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja ( TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
Ballagás 2011
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonJúnius 11-én búcsút vett a fertőszéplaki iskolától 17 tanuló. Szeptembertől szakközépiskolákban és szakképző iskolákban folytatják tanulmányaikat.
A búcsúztató 7. osztályosokkal, volt osztályfőnökeikkel, igazgatónővel még utoljára együtt, ünnepélyesen felkeresték az osztálytermeket, elbúcsúztak az iskola többi tanulójától, pedagógusaitól.

Bővebben...
 
Jubileumi Világörökség nap a Fertő-parton
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 21-én, szombaton immár 5. alkalommal vett részt iskolánk minden tanulója a Világörökségi napon, ahol több helyszínen, színes és érdekes programokkal vártak minket, hiszen 10 éve vált a Fertő-táj a világörökség részévé.

Bővebben...
 
Széchenyi iskolák találkozóján voltunk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató és Nagy Árpád tanár úr   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 13-án, Mosonszentmiklóson rendezték meg a Széchenyi iskolák találkozóját. Iskolánkat tíz tanuló képviselte Nagy Árpád tanár úr és az igazgatónő kíséretében.  A művészeti iskolások hangszerbemutatójával indult a rendezvény. A vendégül látó iskola igazgatónőjének köszöntő szavai után vegyes csapatok formájában különböző érdekes feladatokat oldottak meg a tanulók a község különböző helyszínein. Élményekkel teli, tartalmas napot éltek meg a széchenyis diákok, akik rajtunk kívül Csornáról, Sopronból, Kapuvárról, Nagycenkről, Gönyűről érkeztek a találkozóra.

Bővebben...
 
7. osztályosok sikere az Esterházy-kastélyban
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark ButtonA Bagatell Alapítvány 3. alkalommal rendezte meg műveltség vetélkedőjét, melyre mindig jelentkeztek széplaki diákok is. Előző években Haydn és Cziráky Margit életéből voltak kérdések, idén pedig a Fertő-tájhoz, a világörökséghez, Liszt Ferenchez és a szülőhelyhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a versenyzők. Az előzetes felkészülésben bizony voltak nehézségek, hiszen a totó mellett esszét kellett írni valamely lakóhelyhez kapcsolódó érdekességről kutatás által, dalszöveget írtak ismert dallamra, s reklámfilmet készítettek szülőhelyükhöz kapcsolódóan. Ebben segítségükre sietett Kovács Krisztián, aki a felvételt készítette, valamint Szalai Mátyás, aki megvágta, és megszerkesztette az anyagot.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>

Oldal 25 / 28

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2018

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron