Civil hírek
Beszámoló a karitász csoport 2014. évi munkájáról
Írta: Grüllné Pálya Katalin karitászvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt évben a hagyományos tevékenységeink mellett új feladataink is adódtak.
Februárban a betegek világnapján képeslapot küldtünk betegeinknek. 10 személy gyógyszerutalványt kapott, melyet a 2013. évi jótékonysági vásáron összegyűlt pénzből vásároltunk.

Bővebben...
 
Köszönet a támogatásért!
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button

Hálásan köszönöm mindazoknak, akik adójuk 1%-ával a Páter Szergiusz Alapítványt támogatták. Az így összegyűlt 913.000,-forinttal a községünkben élő tartósan beteg gyermekek gyógykezelését támogattuk. 2015-ben is kérem szíves támogatásukat, hogy segíthessünk. Minden támogatónknak kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, áldott új évet kívánok!

 
Élménybeszámoló az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület parlamenti látogatásáról
Írta: Németh Gyuláné egyesület vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Szeptember 16-án útrakeltünk Budapestre, hogy Firtl Mátyás országgyűlési képviselő úr meghívásának eleget téve meglátogassuk a Parlamentet.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, már Csorna után kisütött a nap. Reméltük, hogy ez így is marad. Az utazást és az egész napi programot Kóbor Attila polgármester úr szervezte, aki képviselő társaival együtt velünk tartottak a kiránduláson.

Bővebben...
 
10 éves a Pannonischer Singkreis Szent Cecília
Írta: Ábrahám Istvánné kórustag   
AddThis Social Bookmark Button

Eltelt 10 év kórusunk, a Pannonischer Singkreis Szent Cecília - megalakulása óta. 2004. április 12-én, húsvéthétfőn énekeltünk először, itthon Fertőszéplakon, templomunkban, a szentmisén.
Kórustagjaink nemcsak helybéliek, Fertődről, Kapuvárról, Sopronból és Ausztria közeli falvaiból (Pamhagen, Wallern, Apetlon) is járnak hozzánk kitartóan próbákra, szereplésekre. Ez idő alatt számos templomban - országhatáron innen és túl is - megismerték zenei tevékenységünket, amely főként híres, neves zeneszerzők műveiből, miséiből áll, például: Haydn, Mozart, Schubert, Bach, Liszt, Kodály stb. Munkánkat karnagyunk Tarcsay Iván csodálatos kirándulásokkal jutalmazta: jártunk Németországban, Szlovákiában, Ausztria több városában; hazánkban: Zircen, Pannonhalmán, Esztergomban, Tihanyban. Ezeken a helyeken is bemutatkozott kórusunk miséken énekelve. Köszönet karnagyunknak ezekért a napokért és eddigi áldozatos munkájáért, fáradozásáért, teherbírásáért.

Bővebben...
 
A Páter Szergiusz Alapítvány kéri a személyi jövedelemadók civil szervezetek számára adható 1%-ának felajánlását
Írta: Hérics Istvánné kuratóriumi elnök   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt adózó hölgyek, urak!
Kérem, szíveskedjenek adójuk 1%-át a Páter Szergiusz Alapítvány javára fölajánlani. A felajánlott összeg 90%-ával a községünkben élő, tartós gyógykezelésre szoruló gyerekeket támogatjuk. 10%-át pedig az alapítvány fenntartására kívánjuk fordítani. A felajánlásokat előre is hálásan köszönjük.
Adószámunk:
18532975-1-08

Bővebben...
 
Beszámoló a karitász csoport 2013. évi munkájáról
Írta: Grüllné Pálya Katalin karitász vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt évben a következő tevékenységeket végeztük:
2013. januárjában 10 család a győri Karitász központ jóvoltából tűzifát kapott.
Február 11-én a betegek világnapján 38 tartósan betegnek imádságos képeslapot küldtünk.
Áprilisban gyűjtést szerveztünk egy beteg kislány családjának megsegítésére, összesen 287.000 forinttal támogattuk a családot.
Szintén áprilisban egy 40 fős budapesti csoportnak középiskolások segítségével bemutattuk a kálváriákat, a Széchényi Kastélyt és a templomot.
Májusban ruha, cipő és játék gyűjtést szerveztünk, melyeket a fertődi családsegítőnek adtunk át.

Bővebben...
 
A Páter Szergiusz Alapítvány köszöni az adók 1%-át
Írta: Hérics István kuratóriumi elnök   
AddThis Social Bookmark Button

Hálásan köszönöm mindazoknak, akik személyi jövedelem adójuk 1%-át a Páter Szergiusz Alapítvány javára ajánlották föl. Az így befolyt összeg 384827,-forint. Amiből 350000,-forinttal a Községünkben élő tartós gyógykezelésre szoruló két kislányt támogattuk. A fennmaradó összeget pedig az Alapítvány fenntartására fordítottuk.
Kérem a következő évben is szíves támogatásukat.
Kívánok kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag áldásos új évet.
Hérics Istvánné Kuratórium elnök.

 
Lámpagyűjtők találkoztak Tatán és Fertőszéplakon
Írta: Forrás: Harangláb - Tata város független lapja   
AddThis Social Bookmark Button

A harminchárom éve elszármazott Haragovics József, aki most Sopronban él, különös hobbinak hódol. A világ vasútjainak lámpáit kezdte el gyűjteni harminc éve. Ma már ez a gyűjtemény 312 darabból áll Amerikától Mongóliáig, Kubától Új-Zélandig megtalálható egy-egy vasúti lámpa a gyűjteményben, amit Fertőszéplakon mutat be az odalátogatóknak. Ez a szenvedély különös találkozóra adott alkalmat. Tatán is van egy "különc" gyűjtő: Orbán Tibor, aki szintén lámpákat gyűjt. November második szombatján lámpagyűjtők találkoztak Orbán Tibinél, ahol megtekintették a gyűjteményt és a restaurálás, helyreállítás néha gyötrelmes dolgairól hosszasan elbeszélgettek. Útjukat folytatva Fertőszéplakon késő éjszakába nyúló vetítésen vettek részt, hiszen a gyűjteményt senki sem tudta magával vinni, de a kor technikai eszközeivel mindenki a gyűjteményét a találkozó helyszínére elhozta és bemutatta.

Bővebben...
 
Makett szakkör szép eredménnyel
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Szép versenyeredménnyel indult a közelmúltban Fertőszéplakon is meghonosított makett szakkör. A március elején megrendezett XXIII. Szolnoki Makett Kiállítás és Versenyen Simon Patrik serdülő összevont kategóriában „HMS Duke of York” munkájával ARANY helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Patriknak és felkészítőjének, Fodróczi Zsoltnak. Reméljük ez az eredmény motivációt jelent majd sok fiatalnak a szakkörön való részvételre, és példát mutat a szabadidő hasznos és készségfejlesztő eltöltésére.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Oldal 2 / 5

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2018

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron