Civil hírek
Világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő ibolyás fényseregélye
Írta: Gergácz Imréné   
AddThis Social Bookmark Button

2013. január 17-e és 27-e között rendezte meg az Ornitológiai Világszövetség a tenyésztett madarak világbajnokságát. Magyarországról 4 fős küldöttség vitte a benevezett egyedeket Belgiumba.

A küldöttség tagja volt Ternyák Melinda a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének titkára, mint tolmács, egyben az országos vezetőség tagja.

28 tenyésztő 178 madara vett részt a versenyen hazánkból. A kiállításon pedig több, mint 23 000, nem tévedés huszonháromezer madár volt a különféle szekciókban.

A magyar tenyésztők közül 8 főt díjaztak .

A Világkiállításon első díjat, arany fokozatot kapott, azaz világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő IBOLYÁS FÉNYSEREGÉLYE is.

Bővebben...
 
Beszámoló a Karitász jótékonysági vásárról
Írta: Grüllné Pálya Katalin karitász vezető   
AddThis Social Bookmark Button
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a fertőszéplaki falukarácsonyon tartott jótékonysági vásáron 38000 Ft gyűlt össze. Ezt az összeget 2 édesanyának adtuk, akik egyedül nevelik gyermekeiket. Mindketten nagyon köszönték a jószándékú emberek adományát.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik süteménnyel, ajándéktárggyal, munkájukkal, vásárlásukkal, pénzadományukkal támogatták kezdeményezésünk sikerét.
Bővebben...
 
Fényedben járok
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Nem akármilyen élményben részesültünk 2011. november 17-én szombaton este 18 órakor a Fertőszéplaki Művelődési Házban Horváth Imre és barátai jóvoltából. Ekkor került ugyanis megrendezésre Fényedben Járok címmel a  Misericordias Énekkar és Zenekar zenés verses estje. Mikor Bors Anikó lélekhúrt pendítő hangja megszólalt, rögtön kizökkentünk a szürke mindennapok hangulatából és a műsor fényességében találtuk magunkat. József Attila legszebb istenes versei után egymás után szólaltak meg a katolikus költők művei, a versek között pedig zene hirdette Isten dicsőségét. Valóban fényben jártunk, Isten fényében. A fény, a zene szétáradt a teremben és áhítatot, mosolyt, örömöt csempészett a szívekbe. Talán egy kicsit jobbak lettünk mi is ezen az estén és az est hangulatát, fényét ki-ki haza tudta vinni családjához.

Bővebben...
 
Újjászerveződött a Fertőszéplaki Karitász Csoport
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button

Örömmel értesítem a falu lakóit, hogy 2012. november 6-án újjászerveződött a Fertőszéplaki Karitász Csoport. Vezetője: Grüllné Pálya Katalin, Helyettesei: Baloghné Eőri Terézia és Hanzséros Judit. Tisztelettel kérek mindenkit, a lehetőségeikhez mérten támogassák az új vezetést. Isten áldását kérve munkájukra. Hérics Istvánné volt karitász vezető.

 
Beszámoló a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének ez évi tevékenységéről, eredményeiről
Írta: Ternyák Melinda, a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének titkára   
AddThis Social Bookmark Button

Idén is, ahogy eddig minden évben tagjaink országszerte részt vesznek különböző rendezvényeken, ezzel is "reklámozva" egyesületünket, valamint Fertőszéplakot is.

Az első kiállítás július 28-29-én Kisbéren volt. Itt jómagam (Ternyák Melinda) egy második helyezést kaptam. Ezután Csornán rendeztek díszmadár-bemutatót augusztus 18-19-én. Ánkhelyi József és én is második helyezéssel térhettünk haza.

A Fertőszéplakon megtartott bemutató után az általunk rendezett soproni díszmadár kiállítás került megrendezésre, melyre az idei évben a GYIK-ban került sor. Rendkívül sikeres hétvégét zártunk. A három napos rendezvényre közel 1500 fő fizető látogatónk volt!

Bővebben...
 
„Nagy Zabálók” elismerése a fertőszéplaki Skanzen Vendéglőnek
Írta: A Skanzen Vendéglő kis csapata   
AddThis Social Bookmark Button

Ezúton szeretnénk megköszönni minden Vendégünk eddigi elismerését, illetve támogatását, akiknek fontos,hogy ez a piciny Vendéglő létezik, és látják, átérzik, tapasztalják mindennapi munkánk gyümölcseit, illetve elismerik Vendéglőnk filozófiáját.

Meggyőződésem, hogy ezeknek az embereknek is köszönhető, hogy létezésünk első évében, minden eddigi reklám és marketingtevékenység nélkül működő Vendéglőnk felkeltette a "Nagy Zabálók"(Kétszemélyes gasztrokommandó-Kisalföld gasztromagazin) érdeklődését is, és inkognitóban tesztelték Vendéglőnket.

Az értékelés szerint,mint az a magazin hasábjain is olvasható : Konyha : tele különlegességekkel 9 pont (1-10-ig)

Minden egyéb (felszolgálás, étlap,berendezés, miliő): 9 pont (1-10-ig)

A kóstolt ételek ára itallal együtt  két fő részére 6566 Ft.-volt.

Még egyszer, ezúton is köszönjük,hogy ezzel az értékeléssel is elismerték filozófiánkat, eddigi munkánkat, és rámutattak, hogy van gasztronómiai élmény a Fertőpart ezen szakaszán is.

 
Erdélyi élmények
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Június utolsó vasárnapján kora délután bőröndökkel megpakolva és kissé izgatottan szálltunk fel a buszra, melynek végcélja Székelyföld volt.

A nagy meleg estére enyhült, s már leszállt a sötétség, mire szűk úton végül megérkeztünk Bátorligetre, ahol házigazdáink vendégszeretettel és finom babgulyással vártak.

Bővebben...
 
Köszönet az adományokért
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button


Ahogy a fényképen is látszik ismét sok emberben mozdult meg a segítőszándék a május végi Karitász-gyűjtés alkalmával. Szép számban érkeztek ruhák és játékok is. A rászorulók nevében köszönöm. Isten fizesse meg sokszorosan!

 
Beszámoló a Széplaki „Patrióta Egyesület” eseményeiről
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna   
AddThis Social Bookmark Button

A Széplaki „Patrióta Egyesület” szervezésében 2012. március 19-én a Kossuth utca végén lévő Szent

József szobornál litániát tartott Tóth Miklós plébános úr, immár hagyományosan.

Ezen az egyházi ünnepen 20 fő vett részt.

2012. április 8-án – Húsvétkor -  hajnali 5 órakor a templomban megtartottuk a Krisztus-keresést,

/szintén hagyományosan/. Ezen 17-en vettünk részt.

Most a ”Széplakok Találkozójára” készülünk. Ebben az évben Visnyeszéplak ad otthont ennek az eseménynek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Oldal 3 / 5

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2018

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron