Sporthírek
AddThis Social Bookmark Button


Az alábbiakban nagycenki művészekkel, alkotókkal ismerkedhetünk meg. A rövid bemutatás mellett betekintést nyerhetünk az alkotók munkásságába is. A ma is alkotók legújabb munkáiból ezen a folyamatosan frissülő oldalon kaphatunk ízelítőt.

Alkotók, művészek betűrendben:



Európa-bajnok a fertőszéplaki Palcsák Bence
Írta: Balogh Gábor   
AddThis Social Bookmark Button

Hazánkban rendeztek először öt versenyszámban kutyás frizbi Európa-bajnokságot. A  2012. június 16-17-én, a budapesti Hajógyári-szigeten rendezett bajnokságra 6 országból 60 kutyával neveztek a kontinens legjobbjai. A magyar dobások idén is jó eredményeket hoztak, szinte minden számban állhatott a dobogón magyar sportoló a hétvégi Dog Chow DiscDogathon versenyen. Sokak legnagyobb meglepetésére a kezdő freestyle kategóriában, a kutyás frizbi körökben eddig ismeretlen  fertőszéplaki 15 éves fiú, Palcsák Bence, felnőtteket megszégyenítő dobásaival lett Európa-bajnoki első helyezett. Bence kb. egy éve frizbizik Border Collie fajtájú kutyájával, Majával aktívan. Másik induló, Palcsák Zsófi, Szaffi nevű Spánieljével is csak kevéssel maradt le. Tudásukat a fertőszéplaki ovisok már ismerik. A két induló videóját a www.benzsokutyasuli.blogspot.com oldalon tekinthetik meg. Gratulálunk!

Bővebben...
 
Szép sikerek női labdarúgásban
Írta: Doszpod Zsolt   
AddThis Social Bookmark Button

Női labdarúgó csapatunk 2012. július 1-én Celldömölkön lépett pályára a IX. VULKÁN FUTBALL KUPÁN. A rendezvényre címvédőként érkeztünk. Maroknyi csapattal, sérült, illetve lábadozó játékosokkal kezdtük meg a tornát. Első mérkőzésünkön megsérült az egyetlen csere játékosunk is. Lányaink hatalmas szívről, elszántságról és győzni akarásról tettek újfent tanúbizonyságot. Hősiesen küzdöttek az ellenfelekkel és a rekkenő hőséggel. Nem maradt el az eredmény sem. Csoportunkból a 2. helyen jutottunk tovább az elődöntőbe! Ekkor következett a másik csoport győztese elleni csata a döntőbe jutásért. Az ellenfelünk nem más, mint a bajnokságunk első helyezett csapata az Alsósági Tigrisek. A mérkőzésen okosan, taktikusan fociztak lányaink, de egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy hátrányba kerüljünk. A lányok küzdöttek tovább, ahogy erejükből telt és lám az akarat és elszántság góllá érett a mérkőzés lefújása előtt 1 perccel!

Bővebben...
 
"Újoncok" a kerékpártúrán
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A hétvégén a Hanság-főcsatornához kerekeztünk. Az idei eddigi legnagyobb létszámú túránkon, a megszokott tagokon kívül találkozhattunk több "elsőtúrással" is, mely nagy örömünkre szolgált.

Kezdéskor egy picit felhős, de alapvetően kerékpározásra tökéletes időjárás fogadott minket. A táv felénél szemerkélni kezdett az eső, amely hazafelé Tőzeggyármajortól beleerősített és az utolsó 11 km-en sajnos egy gyenge esőzésben kellett hazatekernünk. Ennek ellenére a túra kitűnő hangulatban zajlott és az újoncok is nagyon élvezték a tekerést.

Következő túra: július 14. - Zsira

További fotók:
http://bringazz-fertopart.5mp.eu/web.php?a=bringazz-fertopart&o=YXLT6eGPSk

 
Új sportág honosodik Fertőszéplakon
Írta: Szabó Katalin FSK elnök   
AddThis Social Bookmark Button

A Fertőszéplaki Sportkör szervezésében 2012. május 12-én nordic walking túrán vehettek részt a sportág iránt kedvet érzők. Fél10 előtt találkoztunk a széplaki óvoda előtt. Horváth István (Stefi) aerobic edző rövid ismertetőt tartott a sportágról, segítette a botok beállítását, megtanította a helyes használatukat. A bemelegítés után elindultunk Sarródra. A Kócsagvárnál kis pihenőt tartottunk, majd Fertődön keresztül érkeztünk vissza Széplakra. A körülbelül 10 km-es távot bő 2 óra alatt teljesítettük. A túra közben elhatároztuk, hogy vásárolunk az egyesület számára botokat, és rendszeresítjük a nordic walking túrákat, ahova természetesen azokat is várjuk, akik most nem tudtak velünk tartani.
 
Beszámoló április végi kerékpártúránkról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Idei harmadik túránk a Rábaközbe vezetett. Ez volt az első túra, amit nem Fertőszéplakról indítottunk. Béreltünk egy kerékpárszállító utánfutót és autókkal elutaztunk Bodonhelyre. Itt a település polgármestere Kenesei Ferenc (képünkön) már várt minket, hogy egy finom kávéval és üdítőitalokkal a kezdőlökést megadja a csapatnak. A sportpályáról elindulva egyből a Rába töltésen kerekezhettünk 7 km-ert, amikor elértünk Árpásra. Itt található egy Árpád-kori apátsági római katolikus templom, amelyet Feller Sándor helyi történész mutatott be nekünk. A Széplakiaknak arról is nevezetes ez a templom, hogy Ormódi Károly plébános úr itt szolgált, amíg át nem helyezték Fertőszéplakra.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 24 / 30

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron