Sporthírek
Képes beszámoló a falunapi kerékpártúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A fenti képre kattintva megtekinthetők a 2014. évi falunapokra szervezett - rekordszámú résztvevővel zajló - kerékpártúra képei.

 
Magyargencsig tekertünk
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei év általam legjobban várt túráját rendeztük szombaton. Magyargencs Veszprém megyében található, Pápától hozzávetőlegesen 20 km-re észak-nyugatra. Lakossága sajnos csökkenőben van, lélekszáma napjainkban nem éri el az 560-at. Régi idők óta lakott hely, hiteles történelmi adatok azonban csak a XIII. század környékéről vannak. Hajdanában a feneketlen ingovány és mocsárvilág természetes védelmül szolgált a tatár-török dúlástól az 1848-49 évi szabadságharcig. Egy feljegyzés szerint az itteni erdőben pihent meg Napóleon híres serege, majd Pápa felé haladva sok lovas elmerült a Marcal ingoványaiban. A településen található a Széll-kastély. Neobarokk épülete 1916-ban leégett, s az akkor történt helyreállításkor kapta jelenlegi formáját. 1985-ben újították fel. Ma könyvtárnak és helytörténeti múzeumnak ad helyet.

Magyargencsen 2009. augusztus 15-től működik a Hadtörténeti és helytörténeti kiállítás, valamint Hadipark. 22 db haditechnikai eszköz, köztük a 4025 oldalszámú MiG-21 repülőgép, T-55 harckocsi, légvédelmi lövegek, tarackok kerültek bemutatásra, felvonultatva a II. világháborútól a 90-es évek közepéig rendszerben állt tüzérség, légvédelem jelentős részét.

Bővebben...
 
Beszámoló a női labdarúgócsapat tavaszi szezonjáról
Írta: Ihász Mónika FSK titkár   
AddThis Social Bookmark Button

2014. május 31-én megrendezésre került a női kispályás labdarúgó-bajnokság hazai fordulója. Közel 100 néző bíztatott minket. Az első meccsen a bajnok Alsósági Tigrisektől 3-0-ra kikaptunk, de a második mérkőzésen a szép összjátéknak köszönhetően 2-0-ra nyertünk. Mindkettő gól Endrei Ramóna nevéhez fűződik. Köszönjük azoknak, akik eljöttek nézőknek és szurkoltak! Csapattagok: Bális Gabi, Barczáné Sudár Mónika, Egyed Tünde, Endrei Diána, Endrei Heléna, Endrei Ramóna, Farkas Csabáné Violetta, Fejes Cintia, Főző Borbála, Hanzséros Viktória, Horváth Krisztina, Ihász Mónika, Mosonyi Nikoletta, Varga Erzsébet.

Bővebben...
 
Beszámoló a második éjszakai kerékpártúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Július 4-én megrendeztük második éjszakai túránkat. A tavalyi túrához hasonlóan idén is nagy érdeklődés kísérte a meghirdetett eseményt. Mindenki tökéletesen felszerelt kerékpárral és természetesen láthatósági mellényben érkezett. Nyári időjárás fogadott minket, - az itt nem domináns - déli széllel fűszerezve. A mostani úticélunk az Illmitz-i strand volt, ahol jó páran meg is mártóztak a Fertő-tóban.

Bővebben...
 
Kerékpártúra a Berg Gusztáv hídnál
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button


A hétvégén a Hanság főcsatornán fekvő Berg Gusztáv hídnál jártunk. A Kapuvárt a szomszédos ausztriai Wallern-nel összekötő hidat, a kapuvári önkormányzat építette, azzal a céllal, hogy kerékpáros turizmusát fellendítse.
Az időjárás néhány erősebb széllökéstől eltekintve egész kellemes volt. Utunkon egy defekt okozott némi problémát, de ezt is sikeresen áthidaltuk. Hazafelé megálltunk a kisrépcei bujtató csatornánál. Itt a Répce folyó és a Kisrépce csatorna keresztezi egymást, un. "bújtató vízművet" alkotva. Ilyen vízművek segítségével az öntöző és lecsapoló rendszer csatornái egymás felett elvezetve keresztezik egymást. Az ott felállított kilátóról betekintést nyerhettünk a már megszelídített hansági tájra.

Bővebben...
 
Beszámoló a Fertő-tó kerülő kerékpártúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt hétvégén sikeresen teljesítettük a leghosszabb és talán az eddigi legnehezebb túránkat. Erre a távra 2 kísérőautóval is készültünk.  Az időjárási viszonyok nem kifejezetten kedveztek. Az ilyenkor megszokottnál hűvösebb volt (ami nem is lett volna baj), viszont erős északnyugati szél fújt. Ennek ellenére nagyon sok túrázó jelent meg a kezdési időpontra. Az egyre fokozódó szél rengeteg energiánkat felemésztett és nagyjából délután 2 órára értük el a fordulópontot, ahonnan már hátszéllel tekerhettünk haza.

Bővebben...
 
Női labdarúgás - beszámoló a szezonkezdésről
Írta: Ihász Mónika FSK titkár   
AddThis Social Bookmark Button

A felnőtt női labdarúgó csapatunk számára megkezdődött a bajnoki szezon második fele. Bár a bajnokság nekünk április 26-án startolt, az edzéseket ugyanúgy megtartottuk, mint szezon közben. Új csapattagokkal lettünk gazdagabbak, az edzéseken is egyre többen vagyunk. Változás volt a szakosztályvezetésben, Endrei Diána tartja össze már a csapatot.

 

Bővebben...
 
Válogatott labdarúgó mérkőzésen jártunk
Írta: Ihász Mónika FSK titkár   
AddThis Social Bookmark Button


Március 5-én délután a sportkör szervezésében 50 fős emeletes busz indult Győrbe az ETO Parkba. Ezen a napon került megrendezésre a Magyarország-Finnország barátságos mérkőzés. A fertőszéplakiak közül egyaránt jöttek gyerekek és felnőttek is. A stadionban mindenkinek nagyon jó helye lett, az egész pályát szinte a tribünök legtetejéről láthattuk be.

Bővebben...
 
Sikereink a labdarúgásban
Írta: Írta: Róka Norbert - testnevelő tanár, edző   
AddThis Social Bookmark Button

2014. április 3-án Nagycenken került sor a II. korcsoportos fiú és a IV. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpiai körzeti döntőjére. Az előcsatározások után mindegyik korcsoportban a körzeti döntőbe a négy legjobb csapat került. Nagy - nagy örömünkre mind a lányoknál, mind a fiúknál fertőszéplaki győzelem született.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 17

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron