Zarándokvezető képzés Fertőszéplak
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki plébánián tartotta a térség első zarándokvezető képzését a Mária út Egyesület és a Fertő-táj Világörökség Egyesület. Az előadásokat 22 zarándokcsoport vezető és érdeklődő hallgatta, akik Szentgotthárd, Kőszeg és a Fertő-táj térségéből érkeztek, ők a Mária út jelenlegi és leendő önkéntesei, akik segítenek az útvonal egyes szakaszainak fenntartásában, a zarándokláshoz kapcsolódó vendégfogadás szervezésében és a leendő szakaszfelelősök, akik vállalják az önkéntesek koordinációját a felmerülő feladatok elvégzésének folyamatos nyomon követését.

A képzés célja volt a Mária út helyi szakaszainak önkéntesei számára ismeretek átadása, amelyek segítségével képesek lesznek a feladataikat önállóan ellátni. Témakörök: Az előadások az út fenntartása, a zarándokok fogadása, a lelki gondozás szervezése, segítése témákat ölelik fel. Feladatok ellátása és azok megvalósítása a helyi zarándokhagyományokra építve.
A képzés Tóth Miklós atya napi lelki útmutatójával kezdődött, majd Kóbor Attila polgármester üdvözlő levelét hallgatták meg a résztvevő. A nap programja szakmai előadásokkal folytatódott.
A képzésről az MTI híre az alábbi linken olvasható:

http://fertotaj.hu/hu/aktualis/107-maria_zarandokut_a_ferto-to_tersegeben

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron