Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Közös zarándoklaton építettük lelkünket és faluközösségünket
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg 2012. május 13-án, Hidegségen, a Szent Jakab Zarándok Kápolnánál a Zarándokok Napját, melyen Fertőszéplak nevéhez méltón szép számban képviseltette magát. Voltak, akik gyalogosan, voltak akik kerékpárral és szép számban voltak, akik autóval zarándokoltak el Hidegségre. A gyalogos zarándokok délután 13 órakor indultak a fertőszéplaki Mindenszentek-templom elől. A gyalogos zarándoklaton részt vett Tóth Miklós plébános atya, Kóbor Attila polgármester úr és Fekete Tamás alpolgármester úr is, akik a zarándoklat megszervezésében is tevékeny szerepet vállaltak. Két óra gyaloglás után szinte percre pontosan érkeztünk a hidegségi zarándok kápolnájához. Délután 3 órakor Szentmisén vehettünk részt, melyet Dr. Reisner Ferenc atya és Tóth Miklós atya koncelebrált. A szentmise után egyházi és világi kórusok előadásait, valamint verseket és egy Mindszety József életét bemutató előadást hallgathattunk meg születésének 120. évfordulója alkalmából.

A zarándoklatról ki-ki saját szervezésben térhetett haza. Voltak olyan lelekes zarándokok, akik a hazavezető utat is gyalogosan tették meg. Köszönjük a szervezőknek, akik a Jó Isten munkájának eszközeként életre hívták számunkra ezt a zarándoklatot. Jövőre újra találkozunk Hidegségen.

A zarándoklaton készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron