Ahol nem kérdés a hit - Gondolatok a Sillye család tanúságtétele nyomán
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button

Április 28.-án volt vendégünk a Sillye család. Részt vettek az esti szentmisén és családi tanúságtétel keretében tettek tanúságot hitükről. Sillye Jenő, mint Apa, Nagypapa, felesége Julcsi, mint Anya, Nagyanya. Példaképei annak, hogy a házasság nem egy ötperces történet, hanem az Úr előtt tett fogadalom, egy életre kötelez bennünket. Ahogy azt mindnyájan idézni szoktuk, jóban – rosszban. Biztosan nekik is voltak eddigi életük során nehézségeik, de társakként segítették egymást, és ma is fellelhető a csillogás szemükben, ha egymásról beszélnek. Az Úr öt gyermekkel és sok unokával ajándékozta meg Őket. Mindig együtt, ma már a menyekkel és unokákkal kiegészülve mennek a templomba.

Nem kérdés a hit, hanem életforma. Példát mutatnak.

 

Nem megállnak az ajtóban és betolják a gyereket a templomba, aztán távoznak, hanem együtt mennek. Mi miért várjuk el gyermekünktől azt, amit nem teszünk? És ami sokkal rosszabb miért kérjük számon tőle?

Sokszor panaszkodunk, hogy gyermekeink nem járnak templomba. Egyik alkalommal Megyés Püspök Úrral beszélgettem erről, és a válasz rövid volt: Ti vagytok ott, oldjátok meg.

Bármennyire szigorúnak tűnik a mondat, igaz. Mi vagyunk azok, akik neveljük a gyermekeinket, mellettünk nőnek fel. Mi vagyunk azok akik a követendő példát mutatjuk számukra. Ők a tükörképeink. Tehát, ha valami nem tetszik, először magunkba keressük a hibát.

Rendszeresen kifogásokat keresünk: „Ők mások, mint mi voltunk!” stb...   Miért? Ők nem Isten gyermekei?

Íme itt járt közöttünk az élő példa, és válaszokat adott kérdéseinkre, melyeket így foglalhatunk össze: Nem kérdés a hit, hanem életforma…

A tanúságtételen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron