Fertőszéplaki Falunapok 2011
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben augusztus 13-14-én kerültek megrendezésre a fertőszéplaki falunapok.
A hagyományokhoz híven idén is a kerékpártúra volt a szombati nap nyitóeseménye. A FSK Kerékpáros Szakosztályának szervezésében lebonyolított túra számos érdeklődőt vonzott.

A 60 kerekező kikapcsolódását segítette a kedvező időjárás is. A túra végén a résztvevők tombolasorsoláson vettek részt, ahol mindenki nyert valamit a kisebb-nagyobb ajándékokból. A fődíj egy felszerelt kerékpár volt.

A falunapi programot színesítette az egész nap látogatható lovasiskola, ahol ezen a napon mindenki ingyen lovagolhatott, valamint a Fertőmenti Madárbarátok Egyesülete által nagyon magas színvonalon kivitelezett és a nagyközönség elé tárt díszmadár kiállítás is. Köszönjük.

10 órakor vette kezdetét a focipályán a FSK Labdarúgó Szakosztályának szervezésében a labdarúgótorna. Labdarúgókhoz méltón az időnként eleredő eső sem akadályozta meg a rendezvény sikeres és jó hangulatú lebonyolítását.

A falunapok első napi programja délután 14 órakor folytatódott immáron a kastély udvarán, ahol többek közt sok-sok játék várta a gyerekeket. Hatalmas óriáscsúszdán, valamint népi játékok sokaságán játszhattak a kicsik. A nagyobbak rodeó-bikán próbálhatták ki ügyességüket, egyensúlyozó képességüket.

A hagyományőrzés jegyében korongozás és kosárfonás várta az érdeklődőket.

Nem sokkal a délutáni programok kezdete után már érkeztek a főzőverseny résztvevői. Sem őket sem a nagyon színvonalas programot nyújtó Kékzorka Kutyaiskola kutyás bemutatóját nem tántorította el céljától az idő közben megeredő, kb. egy órán át tartó zápor.

A szürke esőt szivárványként színesítette Török Béla és barátainak nívós kiállítása, melynek megnyitójára 15 órakor került sor a kastélyban.

A délután során több versenyszámban is megmérettethették magukat a fertőszéplakiak.

Volt főzőverseny, rodeó-bika verseny és útjára indult az idei évben alapított „Fertőszéplak Legerősebb Embere” vándorserleg is.

A rodeó-bika versenyben sok fiatal mérette meg tudását. Végül Varga Roland lett a győztes, Hanzséros Dániel a második és Első Erik a harmadik helyezett.

A Lajber Sándor tanár úr vezette „Fertőszéplak Legerősebb Embere” versenyben 9 keménykötésű férfi mérte össze erejét.

Közülük Id. Horváth-Dori Zoltán bizonyult a különböző versenyszámok összesített eredménye alapján a legerősebbnek. Ő vihette haza első alkalommal a fent említett vándorserleget. Második helyezett Fejes Miklós lett, a harmadik helyet pedig megosztva Élő Imre és Konrád Krisztián szerezte meg.

A főzőversenyen mindenki nagy örömére 8 csapat mérte össze tudását bográcsos étel készítésben. Az ez alkalomra összeállt zsűri ítélete alapján a „Tündérke” csapat csülkös bablevese bizonyult a legjobbnak. Az ételeket a nagyközönség is értékelte, mégpedig azzal, hogy az elkészült finomságok rövid idő alatt mind elfogytak. Köszönjük minden csapatnak a részvételt és a közösségteremtő együttműködést, na és persze a sok-sok finomságot.

Fél ötkor vette kezdetét a Cenki Hársfa néptánccsoport lélekemelő, nagysikerű műsora, melyben a lendületes nagycenki ifjak autentikus táncait tekinthettük meg.

17 órától a nagykanizsai Igricek együttes gyermekműsora következett. A kiváló zenészekből álló zenekar klasszikus és kortárs költők verseit zenésítette meg és adta elő alkalmanként jazz elemekkel átszőve. A lendületes zenére a gyerekek egy része táncra perdült a színpad előtti tánctéren, ezzel hálálva meg a muzsikusok igényes előadását. Köszönjük mindkét együttes színvonalas műsorát.

A 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise után került átadásra Fertőszéplak új látványossága a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria. Az első tárlat anyagai a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor korábbi évek során született alkotásaiból kerültek ki. A "Világörökség" című tárlatot Rujavecné Ferenczi Katalin nyitotta meg kedves gondolataival. Közreműködtek: Ihászné Lajber Rita (vers) és Horváthné Kiss Rita (népdalok). Köszönet mindnyájuknak. 

19 órától a tánczenét játszó Party zenekar mulattatta a közönséget.

Este fél tízre megtelt a sátor és az udvar érdeklődőkkel, ekkor kezdődött ugyanis az est sztárvendégének Vastag Csabának fergeteges műsora. Erre az előadásra számos környező településről is érkeztek nézők. Az X-Faktor, televíziós tehetségkutatós verseny 2010-es győztese emlékezetes estében részesítette a nagyközönséget.

A falunap első napját a Party Zenekar vidám bulija zárta.

 

A vasárnap is a hagyományoknak megfelelően kezdődött. A Horgász Egyesület szervezésében már reggel 7 órától versengtek egymással a horgászatot kedvelők. A szépszámú résztvevő jó hangulatban, értékes díjakért versenyezhetett.

Délelőtt fél 11-kor ünnepi szentmisét mutatott be Tóth Miklós atya.

A vasárnap délutáni program a fiatalok nagy örömére a népszerű Fluor Tomi előadásával indult. Volt sikítás bőven. A sztár fellépését követően a soproni Dirty Dance tánciskola fertőszéplaki tagjai mutattak be az év közben tanultakból egy kis ízelítőt. Nagy öröm a Fertőszéplak számára, hogy ilyen tehetséges diákjai vannak.

Fél hétkor az Őszirózsa Nyugdíjas Klub műsorát tekinthette meg a nagyérdemű. A fertőszéplaki nyugdíjasokból álló egyesület népdalokkal kezdte műsorát, melyet egy ősi, széplaki monda színpadi feldolgozása követett. Ez egy hosszú idő után előkerült harang történetét mutatta be. Érzelmekben gazdag előadásuk szívet melengető érzéseket váltott ki a hallgatóságban, mely a tapsok intenzitásában is megmutatkozott.

Nyugdíjasaink előadása után a népszerű tévésorozatból ismert Tihanyi Tóth Csaba vezette Tihanyi Vándorszínpad operett eladása aratott hatalmas sikert. A népszerű slágereket a közönség együtt énekelhette a sztárokkal. Fergeteges hangulatot varázsoltak a művészek.

A falunapok zárásaként a Club 7 zenekar buliján lehetett táncolni, szórakozni.

 

Köszönöm minden kedves közreműködőnek a segítséget, aki hozzájárult a falunap sikeres lebonyolításához.

 

A rendezvény képei ide kattintva tekinthetők meg.


Kérjük Önöket, hogy amennyiben készül jól sikerült fényképük a falunap bármelyik programján küldjék el számunkra azt a
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre, hogy fényképgalériánkat tovább gazdagíthassuk. Köszönjük.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron