Széplaki fiatalok a Nagymarosi Katolikus Ifjúsági Találkozón
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button2011. május 21.-én hajnali háromnegyed ötkor indult útnak huszonhárom fiatal, és fiatal felnőtt a Nagymarosi Katolikus találkozóra. A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő - 1973 óta létező -, évente kétszer megrendezett országos lelki napja.

Akkoriban még a nem kívánatos vallást gyakorló fiatalok gyűltek össze a Duna partján elbújva a világ szeme elől. Gitárral, énekkel, imádsággal dicsérték az Urat, kaptak és adtak lelki táplálékot. Először csak néhányan, aztán évről évre egyre többen. A találkozóra a történelmi Magyarország területéről érkeznek, alkalmanként 1500 – 2000 ember. Külön élményt jelentett, hogy a települést Visegrádról komppal közelítettük meg. A gyermekeket és a felnőtteket más - más program várta. A gyermekek a Duna parton kirándulva, a felnőttek pedig előadásokat hallgatva töltötték a délelőtt és a délután egy részét.

A nap zárásaként Szentmisén vettünk részt. A szentmisét Dr. Kerényi Lajos atya mutatta be. (Akik ismerik Őt tudják, hogy felejthetetlen lelki táplálékot kaptunk.) Sillye Jenő és barátai zenei szolgálatukkal pedig tovább fokozták azt az élményt, amit átélhettünk. Mindenki nagyon jól érezte magát, lelki és átélt élményekkel gazdagodott. Igazán ahhoz, hogy megérthesse valaki azt, amiről itt írtam, sajnos el kell mennie Nagymarosig, és részt kell vennie a találkozón.

Hazafelé fogalmazódott meg bennünk, hogy mindenki számára jó lenne, ha több alkalommal, akár rendszeresen vehetnénk részt a találkozón, hozhatnánk haza és adhatnánk tovább azt a lelki táplálékot, amit ott kaptunk.

Ezúton szeretnénk megköszönni Fertőszéplak Önkormányzatának és a Fertőszéplaki Egyházközségnek az anyagi támogatást, hiszen nélkülük nem lehetett volna részünk ebben a csodálatos élményben.

A találkozón készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron