AddThis Social Bookmark Button

Az óvoda bemutatása

Fertőszéplakon 1954 óta működik óvoda. Kezdetben az iskola épületében, majd 1963- tól a jelenlegi  helyén- mely nem óvodának épült-   ezért  több átalakítás után nyerte el jelenlegi formáját. Az óvoda épületét a nevelési feladataink megvalósításának figyelembevételével rendeztük be. A több funkciót betöltő csoportszobáink alkalmasak a szabad játékra, a különböző tevékenységek végzésére, az étkeztetésre és a pihenésre. Az átalakítás során célunk volt- a tárgyi feltételek maximális biztosításán túl- egy családias, szeretetteljes , biztonságérzetet adó , befogadó óvoda megteremtése, ahova a gyermekek örömmel, jókedvűen  járnak, ahova a szülő szívesen hozza gyermekét, ahol a gyermeki jogok tiszteletben tartását tartjuk a legfőbb szempontnak.

„Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek és segítek neked, ha szükséged van a segítségemre.”


Programunk megvalósításához szükséges eszközök, felszerelések rendelkezésünkre állnak. Ezek pótlása, korszerűsítése folyamatosan történik.

Óvodánk udvara jól felszerelt, van füves, aszfaltos rész, homokozó, árnyékos és napos játszó rész, természetes anyagokból készült játékeszközökkel.

Intézményünkben 2004-ben só szobát alakítottunk ki, melyet rendszeresen használunk. Só téglákon  elhelyezett edényekben sómadrin folyadék párolgása biztosítja a sós, tiszta levegőt és a páratartalmat, mely a légúti betegségek megelőzésére és kezelésére szolgál.

Intézményünk 2009- ben vette fel a Margaréta Óvoda nevet.

2014-ben ovi foci pályát létesítettünk.

Óvodánk 2017-ben három évre elnyerte a Zöld Óvoda címet.

 


Szolgáltatásaink:

  • zene ovi
  • ovi foci
  • néptánc
 

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2018

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron