Pályaorientációs nap 2020
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánkban immár negyedik alkalommal nyílt lehetőség, hogy tanulóink tanítás nélküli munkanap keretében a szakmák és a foglalkozások bemutatásával, velük való ismerkedéssel töltsenek el egy élményekkel teli, tartalmas napot.

 

A rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel osztály szinten szerveztük a programokat. A tanulók pedagógusaink kreativitásának, felkészültségének köszönhetően sokoldalú, élményszerű foglalkozásokon vettek részt a délelőtt folyamán: mese és zenehallgatás, film és videóvetítések, interaktív és csoportmunkában játékos feladatok a foglalkozásokhoz kapcsolódóan, feladatlap (régi mesterségekről), önismereti játékok, szakma és foglalkozás kvíz, puzzle, gyurmázás, plakáttervezés, illusztráció és sokféle munkadarab (virágkitűző, papírsapkák) készítése, varrása. Tanulóink megismerték a fazekas mesterség fortélyát: víz és kézi formálás segítségével agyagtálat formáztak, majd temperával papírtálcát díszítettek. Érdekes foglalkozásokkal is megismerkedtek, mint pl. a lakberendező, dekoratőr. Rajzban megörökítették, hogy húsz év múlva milyen szakmában szeretnének dolgozni. A nap zárásaként erről tabló is készült. Pedagógusaink irányításával ötödik osztályos tanulóink nemezeltek. Hatodikos diákjaink osztályuk dekorálására saját kezűleg képkeretet állítottak össze, melyet fotóikkal díszítettek. Stílusosan maszkot is varrtak, majd az egyedi díszítésű cserepekbe virágot ültettek. A szép, novemberi napsütéses időjárást kihasználva kisiskolásaink rövid sétát tettek a faluba, ahol különböző foglalkozású emberekkel találkoztak: ács, kőműves, buszvezető, virágkötő, vendéglős, postás, gépkocsivezető. Pályaorientációs kisfilmek bemutatásával a legkülönfélébb szakmákkal ismerkedtek felsőbb évfolyamos diákjaink. Hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink már a továbbtanulásra fókuszálva tervezték a programokat. Merre tovább? Hogyan tovább? A környező középiskolákat bemutató kisfilmek megtekintését követően célirányosan beszélgettek az egyes szakmákról, képzésekről.

Örömmel tapasztaltuk, hogy ezen a tanítás nélküli munkanapon tanulóink sok-sok élménnyel, hasznos pályaorientációs ismeretekkel gazdagodtak.

A pályaorientációs napon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron