Projektzáró rendezvény
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola szervezésében a közel múltban került sor „Az EFOP-4.1.3-17-2017-00165 – Állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat záró rendezvényére. Az ünnepség alkalmával köszöntőt mondott Barcza Attila országgyűlési képviselő, Kóbor Attila Fertőszéplak község polgármestere, Marek János a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, valamint Iliásné Pozsgai Anna intézményvezető. A rendezvényen jelen volt a Kormányhivatal megbízott kabinetvezetője, a Soproni Tankerületi Központ vezetőségének tagjai, munkatársai, polgármesterek, óvoda és intézményvezetők, önkormányzati képviselők, a megvalósult pályázat szakmai vezetője, kivitelezője, műszaki ellenőre, alvállalkozók továbbá a Szülői Szervezet tagjai, az intézmény pedagógusai és tanulói.

Iskolánk 4. osztályos tanulói és énekkarosaink adventi műsorral kedveskedtek a jelenlevőknek.

A projekt keretében az alsó tagozat épületének tetőszerkezete a nyár folyamán megújult. Mindkét épületben sor került a fűtési rendszer korszerűsítésére is. A korábban ifjúsági házként funkcionáló helyiséget  szintén  pályázati forrásból sikerült nyelvi laborrá alakítani, ahol 14 tanulói és 1 tanári laptop segíti a korszerű, hatékony nyelvtanulást a fertőszéplaki és a környező falvakból érkező  tanulók számára. Modern bútorokkal ellátott, komfortos környezet várja a diákokat a nyelvi laborban és mellékhelyiségeiben.

A tanulók számára a délelőtti szünetek, a délutáni szabad foglalkozások és a testnevelés órák kedvelt színteréül szolgálnak az új udvari sporteszközök, melyek beszerzése szintén pályázati támogatással valósult meg. Emellett új kültéri kézilabdakapukkal, kosárlabdapalánkokkal, kültéri lábtenisz-szettel gazdagodtunk, segítve tanulóink eredményesebb és élményszerűbb testmozgását. Tavasszal a kisiskolások birtokukba vehetik az új homokozót is.

A közel negyven millió forintos beruházás a magyar állam, a Soproni Tankerületi Központ és Fertőszéplak Község Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

A projektzáró rendezvényen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron