A Víz Világnapját ünnepeltük
AddThis Social Bookmark Button

A VÍZ VILÁGNAPJÁNAK megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i  környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

E gondolatok jegyében szerveztük iskolánkban a Víz Világnapi megemlékezésünket. Hatodik osztályos tanulóink az iskola tanulói számára ismertették a víz tulajdonságait, előfordulásának, felhasználásának legfontosabb ismérveit. Felhívták figyelmünket a takarékos vízhasználatra továbbá a vizek szennyezettségének a védelmére.

 

Minden osztály előzetes feladatul kapta, hogy az életkoruknak megfelelően készítsenek a víz létfontosságát bemutató munkadarabot, plakátot. Nagy örömünkre elkészültek a remekművek, melyeket a pedagógusok zsűriztek. A legötletesebb, leginformatívabb, legkreatívabb, leggrafikusabb, legmunkaigényesebb, legérdekesebb munkákat jutalmaztuk. A tanulók által készített munkadarabokat iskolánk aulájában tekinthetik meg az érdeklődők.

A képek az elkészült munkákról és a megemlékezésről ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron