Óvodai hírek
Családi nap az óvodásoknak
Írta: Bognárné Hanzséros Andrea óvónő   
AddThis Social Bookmark Button

2017. június 2-án óvodánkban Családi Napot szerveztünk a kastély udvarán és termeiben. Szép nyári idő segítette rendezvényünket. Óvodás gyermekeink családjaikkal nagy számban vettek részt a programon.
Sorok álltak az arcfestésnél, csillámtetoválásnál, melyet a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársai készítettek támogatva rendezvényünket. Érdekes volt a Sarródi Önkéntes Tűzoltók bemutatója is, közelebbről megismerhettük munkájukat. Rosta Géza gitárművész műsora nagy sikert aratott, együtt énekeltek, zenélhettek a gyerekek a zenésszel. (Az előadás a Szülői Szervezet támogatásával valósult meg.)
A táncházon sokan vettek részt, többen a felnőttek közül is beálltak. Az udvaron kipróbálhattak a gyerekek régi népi játékokat, gólyalábat, diódobálót, méhecske röptetést, terelgetős játékot. Jó volt látni, ahogy az apukák felváltva hordták a gyerekeket kosárban és a szülők együtt húzták a kötelet a gyerekekkel, óvó nénikkel. A program zárásaként közösen énekelgettünk az udvaron. Jól éreztük magunkat!

2017. június 2-án óvodánkban Családi Napot szerveztünk a kastély udvarán és termeiben. Szép nyári idő segítette rendezvényünket. Óvodás gyermekeink családjaikkal nagy számban vettek részt a programon.

Bővebben...
 
Poros úton kocsi zörög…
Írta: Szele Viktória óvónő   
AddThis Social Bookmark Button

2017. június 8-án lehetősége nyílt a fertőszéplaki óvodásoknak kirándulni az Eszterházy Expressz élményvonattal a fertődi Rózsakertbe.

Sok élménnyel gazdagodtunk, a gyerekek számára az utazás is izgalmas volt, hiszen megismerhettük a környéket. A Rózsakertben már várt minket Éva néni, aki sok érdekes dolgot mesélt nekünk. A kertet végigjárva rácsodálkoztunk, hogy mennyi féle, és színű rózsával találkoztunk.

Bővebben...
 
Ballagás az óvodában
Írta: Ábrahám Istvánné Zsuzsa óvónő   
AddThis Social Bookmark Button

Egy májusi, napos péntek délelőtt, életük első ballagásán búcsúztak óvodánk nagycsoportosai.
A meghívottak: szülők, testvérek, vendégek, óvó nénik, dajka nénik elé (még) kiálltunk egy utolsó óvodai szereplésre: németeztünk, pünkösdöltünk, verseltünk, énekeltünk. Majd tarisznyával a vállakon végigjártuk a virággal feldíszített óvodát. Elköszöntünk a kisebb társaktól, búcsút vettünk a kedvenc játékoktól, könyvektől, tárgyaktól, majd meghatódva nézegettünk képeket az elmúlt évekről, felidézve a kedves óvodai élményeket, csodálkoztunk ki mennyit nőtt, változott kiscsoportos kora óta.

A ballagáson készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Csiribiri, krix és krax ….
Írta: Hanzséros Viktória óvónő   
AddThis Social Bookmark Button

2017. március 21-én bűvész látogatott óvodánkba, hogy trükkjeivel ámulatba ejtsen minket.

Műsora szórakoztató volt, elnyerte a gyerekek tetszését, aki az előadás aktív résztvevői lehettek. Nem is gondoltuk, hogy ennyi kis „bűvész" jár az óvodába. Nyulat varázsoltak a dobozba, a fekete kutya bundája fehér lett, eltüntették a dobókocka pöttyeit és folytathatnám. Mi nézők csak ámultunk-bámultunk.

Nagyon jól éreztük magunkat, varázslatos délelőtt volt. Tanuskodjon erről néhány fénykép is, melyek ide kattinva tekinthetők meg.

 

 
Képes beszámoló az óvodai farsangról
AddThis Social Bookmark Button

 

 
Zöld óvoda lettünk
Írta: Grüllné Pálya Katalin   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk óvodánkban a környezeti nevelésre. Munkánk elismeréseként 3 év időtartamra elnyertük a Zöld óvoda címet. A jövőben is igyekszünk olyan programokat szervezni a gyermekeink számára, amelyek megismertetik és megszerettetik a természetet. Télen etetjük a madarakat, tavasszal növényeket ültetünk, ősszel komposztálunk, szüreten veszünk részt. Sétákat, kirándulásokat szervezünk, megemlékezünk a természethez kapcsolódó jeles napokról (Föld napja, Víz világnap, Madarak és Fák napja, Állatok világnapja). Megnézzük az állatokat eredeti élőhelyükön.Az élőlények szeretetére és felelős tartására, a természet megbecsülésére neveljük gyermekeinket.

 
Képes beszámoló az óvoda karácsonyi ünnepségéről
AddThis Social Bookmark Button

"Szól a csengő, száll a dal, itt van a karácsony arany csillag tündöklik a fenyőfaágon.
Itt marad most a fenyő, itt marad minálunk, s amíg itt lesz mindnyájan ünneplőben járunk.
Fényben rezeg a fenyő, lobognak a gyertyák, ünnep van ma karácsony látogatott hozzánk!"
Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak a Margaréta Óvoda gyermekei és dolgozói!

"Szól a csengő, száll a dal, itt van a karácsony arany csillag tündöklik a fenyőfaágon. Itt marad most a fenyő, itt marad minálunk, s amíg itt lesz mindnyájan ünneplőben járunk. Fényben rezeg a fenyő, lobognak a gyertyák, ünnep van ma karácsony látogatott hozzánk!"

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak a Margaréta Óvoda gyermekei és dolgozói!

 
Képes beszámoló az óvodából, a Mikulás látogatásáról
AddThis Social Bookmark Button

 
Tessék, tessék jó portéka…
Írta: Hanzséros Viktória óvodapedagógus   
AddThis Social Bookmark Button

Szeptember 29-én és 30-án került megrendezésre szokásos Mihály napi vásárunk a gyermekek és a szülők körében is.

Csütörtökön az óvodások árulták társaiknak saját kézzel készített pereceiket, gesztenye bábuikat és szitakötőiket, melynek az ára egy taps volt. Igazi vásári hangulatot teremtettek a gyermekek mondókáikkal, kikiáltóikkal. Miután minden portéka elkelt, muzsikaszóval és tánccal ünnepeltünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 13 / 20

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron