Önkormányzati hírek
Tájékoztató a hulladékszállításról
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falubéliek!

Korábbi jelzéseinknek megfelelően januártól a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Konzorcium fogja szállítani a hulladékot Fertőszéplakon is.

A szállítás napja továbbra is a péntek marad!

Mivel a szállítás a reggeli-délelőtti órákban fog megtörténni, a szolgáltató kérése, hogy a kukák péntek reggel 6 órára legyenek kint az ingatlanok előtt. Az új hulladéktörvény értelmében 2013. január 1-től lakossági kommunális hulladék szállítását csak állami vagy többségi önkormányzati tulajdonú szolgáltató végezhet. Mivel a korábbi szolgáltató, a Rekultív Kft osztrák tulajdonú magáncég, ezért 39 település létrehozott egy közös hulladékgazdálkodási társulást. A társulás 95%-os Európai Uniós támogatással egy az európai normáknak megfelelő hulladéklerakót fog Csér település közelében építeni, ami több évtizedre meg fogja oldani a települések szelektív hulladékgyűjtését. Mint bizonyára Önök is több forrásból hallották, hogy a kormány célja, hogy az energiahordozók a víz-és csatornadíj mellett a hulladékszállítás díját is hatósági árassá tegye, ezáltal csökkentse vagy reálissá tegye a lakosság terheit. A szolgáltatás díját a Hulladéktörvény értelmében az Energiahivatal fogja egységes szerkezetben meghatározni. Az ára tekintetben még nincs információnk. Önkormányzatunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lakosság amúgy is nagy terhei minél kisebb mértékben növekedjenek!

Bővebben...
 
Emlékezzünk a Doni-áttörés áldozataira
Írta: Katona Zoltán - Hódmezővásárhelyi Történelmi Társaság   
AddThis Social Bookmark Button

A 2. magyar hadsereg keleti frontra szállítása 1942. áprilisában vette kezdetét. A hadsereg vezetője vitéz Jány Gusztáv m. kir. titkos tanácsos vezérezredes volt és egysége három hadtestből állt. Elsőnek a III. hadtest alakulatait, április 12-én indították, súlyos harcokban július 10-én érkeztek meg a Don folyó közelébe, a IV. és VII. hadtesteket is fokozatosan irányították ki a harctérre. A hadsereg teljes kiszállítása 1942. július 27-én fejeződik be.

Bővebben...
 
Tájékoztató a járási hivatalról és a települési ügysegédről
Írta: dr. Tölli Katalin járási hivatalvezető   
AddThis Social Bookmark Button

 

Tisztelt fertőszéplaki lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2013 januárjától megkezdi működését a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatala. A járási hivatal átveszi a jegyzőktől az államigazgatási ügyek mintegy felét, pl. okmányirodai feladatok, gyámügyek, alanyi jogú szociális támogatások (ápolási díj, időskorúak járadéka, közgyógyellátás), szabálysértési ügyek, stb.

Az okmányirodai ügyeket Önök továbbra is – a járási hivatal keretén belül működő okmányirodákban – Sopron, Fő tér 5., illetve Fertőd, a Madách sétány 1. sz. alatt tudják intézni. A többi járási hatáskörbe tartozó ügy intézésében, kérelem benyújtásában segítséget nyújt Önöknek a települési ügysegéd, akinek ügyfélfogadása 2013. január második hetétől hetente hétfői napokon 10-12 óra között lesz a Polgármesteri Hivatalban.

A járási hivatal hatáskörébe tartozó ügyekről, ügyfélfogadási időről további felvilágosítást kaphatnak ügyfélszolgálati ügyintézőinktől a 99/515-291, vagy 99/515-292 telefonszámon.

A részletes tájékoztató ide kattintva olvasható.

 

Bővebben...
 
Félidő
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Amikor az ember terveket készít, meghatározza, hogy mik azok a célok, amelyeket szeretne megvalósítani. Különösen így van ez, ha egy település fejlesztését tűzi ki céljául. Két évvel ezelőtt, amikor megkezdtük a munkát több stratégiai célt is megfogalmaztunk. A ciklus felénél időszerű, hogy visszatekintsünk az elmúlt időszakra. Számot vessünk, és új feladatokat fogalmazzunk meg.

Bővebben...
 
Részlet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Saját magunk és szeretteink biztonságának és nyugalmának megőrzése érdekében ezúton szeretnénk egy részletet közölni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből:

"A Karácsony közeledtével az egymásra figyelésre szeretnénk felhívni a figyelmet. Ilyenkor talán az év minden napján rohangáló, elfoglalt emberek is megállnak egy pillanatra elgondolkodni szeretteiken, a hozzájuk való viszonyaikon. Ez az egymásra figyelés – bármilyen furcsán hangzik is – hatással lehet a bűncselekmények alakulására is. Ha figyelünk egymásra, szeretteinkre, akkor ezáltal csökkentjük az esélyét annak is, hogy áldozattá váljanak. Másrészről óhatatlanul kiterjed a figyelmünk Önmagunkra és a környezetünkre, illetve viszonosságként mi is megkapjuk ezt a figyelmet.

Bővebben...
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság novemberi hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linkre kattintva olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság novemberi hírlevele, melyben megyénkben is gyakran előforduló bűncselekménytípusokat ismerhetünk meg. Olvassuk el minél többen és okuljunk belőle. Amit lehet kövessünk el, hogy ne adjuk esélyt a bűnözőknek saját óvatlanságunkkal.

Hírlevél.

 
Felhívás a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztántartási munkálatainak elvégzésére
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Kérünk minden ingatlantulajdonost, hogy szíveskedjen figyelmesen elolvasni az E-on alábbi felhívását, melyben részletes tájékoztatást kapunk a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztántartása során elvégzendő munkálatok szabályairól.

Ide kattintva olvasható az E-on felhívása.

 
Változás az orvosi ügyelet rendszerében október 1-től
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplakiak!

Október 1.-től a környező településekhez hasonlóan, Fertőszéplakon is megváltozik az orvosi ügyelet rendszere!

A korábbi rendszert környék háziorvosai – önhibájukon kívül- nem tudták fenntartani ezért kerestünk egy olyan megoldást, amely biztonságosan garantálja az orvosi ügyeleti rendszer ellátását.

Bővebben...
 
Változás Fertőszéplak művelődésszervezésében
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Hosszú együttműködés után változás állt be a művelődésszervező feladatok ellátásában. Kiskéri László, akivel sok új kezdeményezést sikerült megindítanunk, megsokasodott családi elfoglaltságai miatt nem tudja ellátni ezt a sok időráfordítást igénylő feladatot. Laci lelkesedése, embersége, új ötletei, hihetetlen munkabírása nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Fertőszéplak otthonosabb település legyen. Ez úton is szeretném megköszönni mindannyiunk nevében a munkáját.

Új művelődésszervezőnk Tascner Tamás. Tamás a Fertő-táj Világörökség titkára. Számos nagyszerű és nagyívű rendezvény megszervezése kötődik a nevéhez. Pályázatában olyan célokat fogalmazott meg, melyek a korábbi jó kezdeményezések megtartása mellett Fertőszéplakot kulturális szempontból is egyedivé és elismertté tehetik a Fertő tájon. Tamást a korábbi művelődésszervezői elektronikus címen és mobiltelefonszámon lehet elérni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Következő > Utolsó >>

Oldal 24 / 29

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron