Önkormányzati hírek
Iskolakezdési támogatás - hirdetmény
Írta: Vezér Beáta körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Fertőszéplak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007.(V.3.) önkormányzati rendelete alapján az önkormányzat iskolakezdési támogatást nyújt az alábbiak szerint:

  • Hivatalból, a fertőszéplaki általános iskolába járó tanulók részére ingyenes tankönyvtámogatást biztosít;

  • Kérelemre, a Fertőszéplakon lakóhellyel rendelkező közép-és felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanulók részére iskolakezdési támogatást állapít meg.

Bővebben...
 
Jó kezekben a hulladékszállítás Sopron térségében
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Ahogy arról több lap is beszámolt a napokban, új feltételekhez kötné a kormány a hulladékszállítást. Egy kormányzati kezdeményezés értelmében az év második felétől csak olyan szolgáltató viheti el a hulladékot, amely legalább 50%-ban az önkormányzat tulajdonában van. A lépés célja, hogy a szolgáltató ne termelhessen profitot.
A júliustól életbe lépő új szabályok miatt több hulladékszállító céggel is szerződést kellett bontania a településeknek. A cégek nyár közepétől nem termelhetnek profitot. Júliustól a legtöbb településen az önkormányzatoknak kell megoldaniuk a szemétszállítást,
Több településen ezért problémát jelent, hogy miként szállítsák el a szemetet a jövőben.

Bővebben...
 
Ismét nyertes pályázat!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Rendkívüli sikerként könyveljük el, hogy dacára az idei év nagyon szűkös pályázati forrásainak az EGYH-EOR-13-0143 azonosító számú, A "Fertőszéplaki Hármas halom" részét képező barokk piéta megmentése című pályázatunkkal 4 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

Bár a megnyert összeg nem fogja fedezni a Piéta teljes restaurálását, mégis jelentős lépés afelé, hogy megmentsük Fertőszéplak pótolhatatlan értékét. A felújítás az idei évben kezdetét veszi. Mivel a munkálatok jelentős része emberi erőt igényel, ez úton is jelzem, hogy az idei „Adj egy napot Fertőszéplakért” napunkat arra szeretnénk fordítani, hogy a restaurátorok szakértő felügyelete mellett Kálvárián folyó munkát végezzünk.

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik a pályázat sikeréhez hozzájárultak!
 
Falumegújítás - Újabb sikeres pályázatok!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Önkormányzatunk munkája révén ismét sikeres pályázatoknak örülhetünk! Bevételeink jelentős mértékben visszaestek, ezért rendkívül fontos, hogy az ésszerűség határain belül kihasználjunk minden lehetőséget arra, hogy fejlesztéseinket pályázati forrásból finanszírozhassuk.
„Értéket teremtő fejlesztések Fertőszéplakon” című pályázatunkkal 12 000 386 forintot nyertünk! A projekt keretében a jelenlegi sportpálya mellett egy új, szilárdburkolatú, szabvány méretű, többfunkciós pályát fogunk építeni. A megépülő pályán, kispályás futball, kézilabda,röplabda és kosárlabda, tenisz és tollaslabda mérkőzéseket lehet játszani. A pályázat tartalmazza a sportokhoz kapcsolódó felszereléseket, kapukat és kosárlabda palánkot is. Valamint az ABC előtt egy pihenőhelyet fogunk kialakítani és a település több pontján új padokat, kerékpártárolókat helyezünk ki.
„Katolikus közösségi ház kialakítása Fertőszéplakon” című pályázatunkkal 11 180 637 forintot nyertünk! Korábban is törekedtünk arra, hogy a jelenleg még nem kihasznált plébánia épületet megtöltsük élettel. Ahogy beszámoltunk róla, az Ausztriát, Magyarországot, Szlovákiát és Romániát (Erdélyt) összekötő „Márai út” zarándokút első vezetőképzőjét itt Nálunk, Fertőszéplakon tartották és a jövőben is ennek a nagy európai zarándokútnak fontos állomása lesz Fertőszéplak! 
A projekt keretében a plébániát statikailag meg fogjuk erősíteni. Új, hőszigetelt nyílászárókkal látjuk el. A födémet és a falakat hőszigeteltjük és új színezést kap az épület. A bejáratot akadálymentesítjük, így lehetőségük lesz a mozgássérültek is felkeresni a plébániát. Valamint egy teljes belső festést is kap az épület.
Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, akik a pályázat megírásában részt vettek! Köszönöm a közreműködő szervezetnek, a Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközségnek és a Fertőszéplaki Sportkörnek, hogy példásan együttműködtek a pályázat előkészítésében!

Bővebben...
 
Fertőszéplakiak a gáton!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Szombaton nagyszerű élményben volt része mindazoknak, akik válaszolva a felhívásunkra, csatlakozva az árvízvédelmi csapatunkhoz, részt vettek a védekezésben.

Már a megelőző nap regisztráltuk magunkat a Katasztrófavédelemnél és szombat hajnalban az utolsó egyeztetés során dőlt el, hogy hol számítanak ránk. Reggel 7 óra előtt gyülekeztünk az Önkormányzati Hivatal előtt. Rövid „eligazítás” után 1 kisbusszal és 3 személyautóval 21-en indultunk Mecsérre.

Bővebben...
 
Kamerarendszer vigyázza az orvosi rendelőt és a játszóteret
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Régóta visszatérő problémát szeretnénk orvosolni annak a kamerarendszernek a felszerelésével, mellyel az orvosi rendelőt és a játszóteret vigyázzuk.
Az utóbbi években sajnálatos módon elszaporodtak azok a felelőtlen és kártékony megnyilvánulások, melyek kárvallottjai a játszótér mellett élők, illetve a játszótér felszerelési tárgyai és az orvosi rendelő épülete. Az éjszakai hangoskodások az ott élők nyugalmát zavarták, a rongálások, égetések pedig rendszeresen okoztak nem tervezett kiadásokat. Bár a rendőrjárőrök rendszeresen megjelentek a területen, a nem kívánatos eseményeknek nem tudtak gátat szabni. Rendszeressé váltak, különösen az orvosi rendelő környékén a szemetelések, a csikkeknek az ablakon illetve az ajtón történő elnyomása és különféle anyagok égetése.
Jelenleg 3 kamera vigyázza a területet. A kamerák a látott képet 1 hét időtartamra rögzítik, melyek visszanézhetőek. Reméljük, ezzel megelőzhetőek a további rongálások és a környék lakói is nyugalmat lelnek.

Bővebben...
 
Földhasználati bejelentési kötelezettség
Írta: Vezér Beáta körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2013. év elejétől – több lépcsőben is - jelentősen módosultak a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény (Tft.) földhasználati nyilvántartásra vonatkozó szabályai.

Aki termőföldet használ – beleértve a zártkerti ingatlanokat is! – köteles a használatot annak megkezdésétől számított 30 napon belül az ingatlanügyi hatósághoz (földhivatalhoz) nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni. Azaz 2013. január 1-től nem csak az 1 hektárt meghaladó, hanem minden termőföld használatot (ideértve azt is, ha valaki saját maga önállóan, vagy osztatlan közös tulajdonban használja a termőföld ingatlanát) be kell jelenteni az illetékes földhivatalban!

Részletek az itt letölthető hirdetményben.

 
Hirdetmény a digitális televíziózásra való átállásról
AddThis Social Bookmark Button

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye ide kattintva olvasható.

 
Mezőgazdasági szerkezeti összeírás
Írta: Vezér Beáta körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

A Központi Statisztikai Hivatal 2013. június 1. és 30 között mezőgazdasági szerkezeti összeírást hajt végre. Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére.

Az összeírásról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Következő > Utolsó >>

Oldal 22 / 29

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron