Civil hírek
Ha augusztus, akkor Széplakok találkozója!
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna a „Széplaki Patrióta„ Egyesület nevében   
AddThis Social Bookmark Button

Így van ez már 16 év óta, amikor egymástól távol élő Széplak nevű települések lakói várják és készülnek az újbóli viszontlátásra.

2011. augusztus 5-8-ig Berettyószéplak adott otthont a találkozónak. Ez a falu a Partium területén található. Az egykori kelet-magyarországi megyék azért kapták a Partium, azaz a „Részek” elnevezést, mert a területet az erdélyi  fejedelmek mint Erdélyhez kapcsolt magyarországi „részeket” birtokolták a 16. és 17. században. A Partium hagyományosan a mai Máramaros, Szilágy, Bihar és Arad megyék területét foglalja magában. Székelyföld után itt él a legtöbb magyar egy tömbben. A vidék központja Nagyvárad.

Berettyószéplak vendégei voltak Erdélyből Dedrádszéplak és Küküllőszéplak, Magyarországból Visnyeszéplak és Fertőszéplak.

Bővebben...
 
A Misericordias nyári tábora Olaszfán
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button


2011. július 18-án indult útnak a Misericordias Énekkar és Zenekar egy része (akik szabadságot tudtak kivenni), és a csapattagok gyermekei Olaszfára.

A település Vasvártól délkeletre található a Hegyhát dombvidéke egyik lejtőjén.

A településtől keletre húzódó domb gerincén található a Szent Miklósról nevezett plébánia templom, és mellette a plébánia, mely táborunk főhadiszállása is volt. A tábor célja a sok pihenés mellett új dalok tanulása és a csapat összekovácsolása volt, melyet a katolikus lelkület foglalt kellő keretbe.

Bővebben...
 
Isten fizesse meg!
Írta: Hérics Istvánné karitászvezető   
AddThis Social Bookmark ButtonHálásan köszönöm az adományokat, melyek a legutóbbi gyűjtésünkre érkeztek. A természetbeni juttatásokat a Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászorulóknak. A 45.000 Ft pénzadományt (Fertőszéplaki adomány: 35.000 Ft, a társegyházak adománya 10.000 Ft) a szabolcsi fagykárosultaknak juttatjuk el. Köszönöm.

 
Önkéntes kerékpárosok szépítették környezetünket
Írta: Fekete Imre, szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark ButtonSzerdán megtartottuk az első szemétszedő akciónkat! Dominek Zoltán ötlete alapján megszervezett eseményen 4-en vettünk részt: Blazovics Zoltán, Dominek Zoltán, Fejes Miklós, Fekete Imre. Mindössze 1 nagyobb méretű szemeteszsákkal indultunk el egészen a szamár-úti bekötőig. Magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyi szemetet összeszedünk, ugyanis még a kerékpáros pihenőig sem értünk el, máris megtelt a zsákunk. A munka végeztével 2 zsák szemetet sikerült összegyűjtenünk.

Köszönöm a részvételt!
Ide kattintva megtekinthetők az önkéntes munkán készült képek.

 
Az Egyházközségi Karitász felhívása a betegek világnapjára
Írta: Hérics Istvánné karitász vezető   
AddThis Social Bookmark Button

A Betegek világnapja alkalmából kérünk minden jószándékú embert, hogy együttérző szeretettel imádkozzunk betegeinkért.

 
Pásztorjáték a Mindenszentek templomban
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button


Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Misericordias Énekkar és Zenekar december 24.-én a Fertőszéplaki Mindenszentek templomban Pásztorjátékát. A templom a hagyományoknak megfelelően megtelt. Az idei évben nagy örömünkre szép számmal jelentkeztek a fiatalok a különböző szerepekre.A pásztorjáték szereplői: Garab Anna, Huszár Dóra, Simon Patrik, Sövegjártó Boglárka, Herbst Rebeka, Jakab Norbert, Honyák Donát, Róka Gergő, Takács Gergő, Simon Nikolett, Ősze Jázmin, Bán Alexandra, Tomasics Kíra, Garab László, Ignácz Milán, Zsugonics Bence, Hanzséros Dorina, Nagy Klaudia, Nagy Karina, Első Erik, Horváth Bernadett.

A pásztorjátékot Horváthné Kiss Rita tanította be.

 
Szívem ujjong az én Istenemben - zenés, verses est a Művelődési Házban
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button


A Misericordias Énekkar és Zenekar  2010. november 13-án szombaton 19 órakor a Fertőszéplaki Művelődési Házban rendezte meg Szívem ujjong az én Istenemben című zenés verses estjét.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 6

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron