Civil hírek
A Páter Szergiusz Alapítvány kéri a személyi jövedelemadók civil szervezetek számára adható 1%-ának felajánlását
Írta: Hérics Istvánné kuratóriumi elnök   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt adózó hölgyek, urak!
Kérem, szíveskedjenek adójuk 1%-át a Páter Szergiusz Alapítvány javára fölajánlani. A felajánlott összeg 90%-ával a községünkben élő, tartós gyógykezelésre szoruló gyerekeket támogatjuk. 10%-át pedig az alapítvány fenntartására kívánjuk fordítani. A felajánlásokat előre is hálásan köszönjük.
Adószámunk:
18532975-1-08

Bővebben...
 
Beszámoló a karitász csoport 2013. évi munkájáról
Írta: Grüllné Pálya Katalin karitász vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt évben a következő tevékenységeket végeztük:
2013. januárjában 10 család a győri Karitász központ jóvoltából tűzifát kapott.
Február 11-én a betegek világnapján 38 tartósan betegnek imádságos képeslapot küldtünk.
Áprilisban gyűjtést szerveztünk egy beteg kislány családjának megsegítésére, összesen 287.000 forinttal támogattuk a családot.
Szintén áprilisban egy 40 fős budapesti csoportnak középiskolások segítségével bemutattuk a kálváriákat, a Széchényi Kastélyt és a templomot.
Májusban ruha, cipő és játék gyűjtést szerveztünk, melyeket a fertődi családsegítőnek adtunk át.

Bővebben...
 
A Páter Szergiusz Alapítvány köszöni az adók 1%-át
Írta: Hérics István kuratóriumi elnök   
AddThis Social Bookmark Button

Hálásan köszönöm mindazoknak, akik személyi jövedelem adójuk 1%-át a Páter Szergiusz Alapítvány javára ajánlották föl. Az így befolyt összeg 384827,-forint. Amiből 350000,-forinttal a Községünkben élő tartós gyógykezelésre szoruló két kislányt támogattuk. A fennmaradó összeget pedig az Alapítvány fenntartására fordítottuk.
Kérem a következő évben is szíves támogatásukat.
Kívánok kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag áldásos új évet.
Hérics Istvánné Kuratórium elnök.

 
Lámpagyűjtők találkoztak Tatán és Fertőszéplakon
Írta: Forrás: Harangláb - Tata város független lapja   
AddThis Social Bookmark Button

A harminchárom éve elszármazott Haragovics József, aki most Sopronban él, különös hobbinak hódol. A világ vasútjainak lámpáit kezdte el gyűjteni harminc éve. Ma már ez a gyűjtemény 312 darabból áll Amerikától Mongóliáig, Kubától Új-Zélandig megtalálható egy-egy vasúti lámpa a gyűjteményben, amit Fertőszéplakon mutat be az odalátogatóknak. Ez a szenvedély különös találkozóra adott alkalmat. Tatán is van egy "különc" gyűjtő: Orbán Tibor, aki szintén lámpákat gyűjt. November második szombatján lámpagyűjtők találkoztak Orbán Tibinél, ahol megtekintették a gyűjteményt és a restaurálás, helyreállítás néha gyötrelmes dolgairól hosszasan elbeszélgettek. Útjukat folytatva Fertőszéplakon késő éjszakába nyúló vetítésen vettek részt, hiszen a gyűjteményt senki sem tudta magával vinni, de a kor technikai eszközeivel mindenki a gyűjteményét a találkozó helyszínére elhozta és bemutatta.

Bővebben...
 
Makett szakkör szép eredménnyel
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Szép versenyeredménnyel indult a közelmúltban Fertőszéplakon is meghonosított makett szakkör. A március elején megrendezett XXIII. Szolnoki Makett Kiállítás és Versenyen Simon Patrik serdülő összevont kategóriában „HMS Duke of York” munkájával ARANY helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Patriknak és felkészítőjének, Fodróczi Zsoltnak. Reméljük ez az eredmény motivációt jelent majd sok fiatalnak a szakkörön való részvételre, és példát mutat a szabadidő hasznos és készségfejlesztő eltöltésére.

 
Világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő ibolyás fényseregélye
Írta: Gergácz Imréné   
AddThis Social Bookmark Button

2013. január 17-e és 27-e között rendezte meg az Ornitológiai Világszövetség a tenyésztett madarak világbajnokságát. Magyarországról 4 fős küldöttség vitte a benevezett egyedeket Belgiumba.

A küldöttség tagja volt Ternyák Melinda a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének titkára, mint tolmács, egyben az országos vezetőség tagja.

28 tenyésztő 178 madara vett részt a versenyen hazánkból. A kiállításon pedig több, mint 23 000, nem tévedés huszonháromezer madár volt a különféle szekciókban.

A magyar tenyésztők közül 8 főt díjaztak .

A Világkiállításon első díjat, arany fokozatot kapott, azaz világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő IBOLYÁS FÉNYSEREGÉLYE is.

Bővebben...
 
Beszámoló a Karitász jótékonysági vásárról
Írta: Grüllné Pálya Katalin karitász vezető   
AddThis Social Bookmark Button
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a fertőszéplaki falukarácsonyon tartott jótékonysági vásáron 38000 Ft gyűlt össze. Ezt az összeget 2 édesanyának adtuk, akik egyedül nevelik gyermekeiket. Mindketten nagyon köszönték a jószándékú emberek adományát.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik süteménnyel, ajándéktárggyal, munkájukkal, vásárlásukkal, pénzadományukkal támogatták kezdeményezésünk sikerét.
Bővebben...
 
Fényedben járok
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Nem akármilyen élményben részesültünk 2011. november 17-én szombaton este 18 órakor a Fertőszéplaki Művelődési Házban Horváth Imre és barátai jóvoltából. Ekkor került ugyanis megrendezésre Fényedben Járok címmel a  Misericordias Énekkar és Zenekar zenés verses estje. Mikor Bors Anikó lélekhúrt pendítő hangja megszólalt, rögtön kizökkentünk a szürke mindennapok hangulatából és a műsor fényességében találtuk magunkat. József Attila legszebb istenes versei után egymás után szólaltak meg a katolikus költők művei, a versek között pedig zene hirdette Isten dicsőségét. Valóban fényben jártunk, Isten fényében. A fény, a zene szétáradt a teremben és áhítatot, mosolyt, örömöt csempészett a szívekbe. Talán egy kicsit jobbak lettünk mi is ezen az estén és az est hangulatát, fényét ki-ki haza tudta vinni családjához.

Bővebben...
 
Újjászerveződött a Fertőszéplaki Karitász Csoport
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button

Örömmel értesítem a falu lakóit, hogy 2012. november 6-án újjászerveződött a Fertőszéplaki Karitász Csoport. Vezetője: Grüllné Pálya Katalin, Helyettesei: Baloghné Eőri Terézia és Hanzséros Judit. Tisztelettel kérek mindenkit, a lehetőségeikhez mérten támogassák az új vezetést. Isten áldását kérve munkájukra. Hérics Istvánné volt karitász vezető.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Oldal 4 / 6

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron