Egyházi hírek
Boldogasszonyi zarándoklat 2014
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben 5. alkalommal szerveztük meg augusztus 15.-én, Nagyboldogasszony ünnepén a zarándoklatot az ausztriai Boldogasszonyba.

Augusztus 15-ét Szent István avatta ünneppé Magyarországon. Élete végén ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, ami megalapozta a Regnum Marianum eszmét, mely szerint Magyarország Mária országa. Az ünnep elnevezéseként a Boldogasszony szón alapuló Nagyboldogasszony honosodott meg.

Bővebben...
 
Zarándoklat a családokért, Máriacelltől Csiksomlyóig
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button

Augusztus 16-án "Zarándoklat a családokért, Máriacelltől Csiksomlyóig" címet viselő zarándoklaton a fertőszéplaki egyházközség is képviseltette magát. Az egyik engesztelő állomáshely  a fertőszéplaki Mindenszentek Templom volt. A fenti képre kattintva megtekinthetők a zarándoklat fertőszéplaki állomásán készült fényképek.

Bővebben...
 
Képes beszámoló Bindes atya fertőszéplaki szentmiséjéről
AddThis Social Bookmark Button

Június végén Bindes Ferenc atya tartott szentmisét Fertőszéplakon, melyen a Hegykői Szent Mihály Templom Énekkara és Zenekara és a Misericordias Énekkar és Zenekar szolgált zenével és énekkel. A zenekarokat Pipó József vezette. A szentmise után a kórustagok agapéval kedveskedtek a vendégeknek.

A szentmisén és az agapén készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Fertő parti évindító zarándoktalálkozó
Írta: Dr. Konkoly-Gyuró Éva   
AddThis Social Bookmark Button

A Fertő-parti zarándokcsoportok 2013. év eleji találkozójára került sor január 10-én Hegykőn és Fertőhomokon a Fertő-táj Világörökség Egyesület és a Scardobona Consulting Kft. szervezésében.  Az ország nyugati határszélén két éve kezdődött osztrák-magyar zarándokutakat összehangoló és kiépítő projekt, amelynek keretében a koordinátorok több program keretében szólították meg a helyi zarándokközösségeket.

Bővebben...
 
Összefogással készült ismét adventi koszorú Fertőszéplakon
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

2012-ben sem maradhatott el az adventi koszorú felállítása falunkban. Bogdán József, Pintér Lajos, Varga Gábor és Varga Gáborné áldozatos munkájával elkészült a koszorú, melynek gyertyái mutatják karácsony közeledését, a fény születését.

Bővebben...
 
Zarándokvezető képzés Fertőszéplak
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki plébánián tartotta a térség első zarándokvezető képzését a Mária út Egyesület és a Fertő-táj Világörökség Egyesület. Az előadásokat 22 zarándokcsoport vezető és érdeklődő hallgatta, akik Szentgotthárd, Kőszeg és a Fertő-táj térségéből érkeztek, ők a Mária út jelenlegi és leendő önkéntesei, akik segítenek az útvonal egyes szakaszainak fenntartásában, a zarándokláshoz kapcsolódó vendégfogadás szervezésében és a leendő szakaszfelelősök, akik vállalják az önkéntesek koordinációját a felmerülő feladatok elvégzésének folyamatos nyomon követését.

Bővebben...
 
Caritas Hungarica díjban részesült Hérics Istvánné Erzsi néni
AddThis Social Bookmark Button

A Katolikus Karitász Hérics Istvánnét önkéntes munkájáért 2012. október 6-án Caritas Hungarica díjban részesítette. Gratulálunk Erzsi néninek és köszönjük áldozatos munkáját!

 
Közös zarándoklaton építettük lelkünket és faluközösségünket
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg 2012. május 13-án, Hidegségen, a Szent Jakab Zarándok Kápolnánál a Zarándokok Napját, melyen Fertőszéplak nevéhez méltón szép számban képviseltette magát. Voltak, akik gyalogosan, voltak akik kerékpárral és szép számban voltak, akik autóval zarándokoltak el Hidegségre. A gyalogos zarándokok délután 13 órakor indultak a fertőszéplaki Mindenszentek-templom elől. A gyalogos zarándoklaton részt vett Tóth Miklós plébános atya, Kóbor Attila polgármester úr és Fekete Tamás alpolgármester úr is, akik a zarándoklat megszervezésében is tevékeny szerepet vállaltak. Két óra gyaloglás után szinte percre pontosan érkeztünk a hidegségi zarándok kápolnájához. Délután 3 órakor Szentmisén vehettünk részt, melyet Dr. Reisner Ferenc atya és Tóth Miklós atya koncelebrált. A szentmise után egyházi és világi kórusok előadásait, valamint verseket és egy Mindszety József életét bemutató előadást hallgathattunk meg születésének 120. évfordulója alkalmából.

A zarándoklatról ki-ki saját szervezésben térhetett haza. Voltak olyan lelekes zarándokok, akik a hazavezető utat is gyalogosan tették meg. Köszönjük a szervezőknek, akik a Jó Isten munkájának eszközeként életre hívták számunkra ezt a zarándoklatot. Jövőre újra találkozunk Hidegségen.

A zarándoklaton készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

Bővebben...
 
Ahol nem kérdés a hit - Gondolatok a Sillye család tanúságtétele nyomán
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button

Április 28.-án volt vendégünk a Sillye család. Részt vettek az esti szentmisén és családi tanúságtétel keretében tettek tanúságot hitükről. Sillye Jenő, mint Apa, Nagypapa, felesége Julcsi, mint Anya, Nagyanya. Példaképei annak, hogy a házasság nem egy ötperces történet, hanem az Úr előtt tett fogadalom, egy életre kötelez bennünket. Ahogy azt mindnyájan idézni szoktuk, jóban – rosszban. Biztosan nekik is voltak eddigi életük során nehézségeik, de társakként segítették egymást, és ma is fellelhető a csillogás szemükben, ha egymásról beszélnek. Az Úr öt gyermekkel és sok unokával ajándékozta meg Őket. Mindig együtt, ma már a menyekkel és unokákkal kiegészülve mennek a templomba.

Nem kérdés a hit, hanem életforma. Példát mutatnak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 2 / 3

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron