Egyházi hírek
„Világítótornyok és Lámpáshordozók” - gondolatok Gégény Isván fertőszéplaki tanuságtétele nyomán
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button

Betlehem jászlához nem csak a pásztorok és a Három Királyok vitték el ajándékukat, hanem az Úr is. Négy parazsat. A Békét, a Hitet, a Reménységet, és a Szeretetet. Jézus születése óta, ezt az ajándékot, minden gyermek a születésekor megkapja. Csak rajtunk múlik tehát, hogy a parázsból valaha lesz-e láng, vagy lobogó tűz. Hittel lehet lángra kelteni a Békét és a Szeretetet. Ha ez a kettő lobog, mögöttük lángra gyúl a Remény is. Vannak olyanok közöttünk, akiknek már mindez sikerült, és mint „Világítótornyok”, vagy „Lámpáshordozók” a viharos éji tengeren mutatják a helyes irányt.

Bővebben...
 
Boldogasszonyba zarándokoltunk
Írta: Fekete Tamás Fertőszéplak alpolgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


2011. augusztus 15.-én, Nagyboldogasszony napján ismét elzarándokoltunk a Szűz Mária tiszteletére emelt boldogasszonyi bazilikába.

A tavalyi létszám hála Istennek az idén már majdnem háromszorosára növekedett és a csoporthoz Fertődről és Fertőendrédről is csatlakoztak. Hajnali 5 órakor a széplaki templomtól Fertődre sétáltunk, ahol Miklós atya megáldotta a zarándokokat.

Bővebben...
 
Széplaki fiatalok a Nagymarosi Katolikus Ifjúsági Találkozón
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button2011. május 21.-én hajnali háromnegyed ötkor indult útnak huszonhárom fiatal, és fiatal felnőtt a Nagymarosi Katolikus találkozóra. A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő - 1973 óta létező -, évente kétszer megrendezett országos lelki napja.

Bővebben...
 
Tóth István SVD atyára emlékezünk
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button


Halálának első évfordulóján szeretettel és tiszteletel emlékezünk falunk szülöttére Tóth István SVD missziós atyára. István atya négy évtizedet töltött Pápua Új-Guineában. Missziós munkájával és tudomámyos kutatásai publikásával aranybetűkkel írta be nevét Fertőszéplak történelmébe.
Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Néhány régi fotó István atya életéről:


Bővebben...
 
Elhunyt a fertőszéplaki származású Gréger Árpád Mihály verbita atya
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplakon született 1929. február 26-án. 1939 augusztusában érkezett Kőszegre, mint elsőosztályos gimnazista, missziósnövendék. Az ötödik osztály elvégzése után 1944-ben megkezdte a noviciátust. 1946. december 8-án tett először fogadalmat.1949-ben több társával együtt átszökött Ausztriába, de elfogták őket. Szabadulása után a szombathelyi szemináriumban folytatta teológiai tanulmányait. 1953-ban szentelték pappá, ezt követően 3 évig káplán volt Letenyén. 1957-ben ismét átlépte a határt, de most már szerencsésebben. Stockerauban volt a menekült magyarok lelkipásztora másfél évig. 1959-től a bécsi egyetemen építészetet tanult. 1963-tól, a diploma megszerzése után a Róma melletti Nemi városkában a Társaság főépítésze mellett dolgozott. 1972-től Mihály atya töltötte be ezt a posztot. Sok országban tervezett templomokat, rendházakat, iskolákat, irodaépületeket. Részt vett Taipei-ben a Fu Jen Egyetem épületeinek a tervezésében is. A legtöbb tervezés és építkezés több évig tartott párhuzamosan, így nagyon sokat kellet utaznia. 1991-ben érkezett ismét haza Kőszegre, ahol az első időkben a volt bencés székházban lakott, majd 1994-től a Szent Imre Missziósházba költözött át. 2010 nyarán az egészsége megromlott, ezért a székesfehérvári papi otthonba költözött, ahol megfelelő szakápolást kapott december 30-án bekövetkezett haláláig.
Adja meg számára az örök boldogságot a Mindenható, akit egész életében szolgált!

Ide kattintva olvasható egy, a verbita missziós szerzetesek lapjában, a Világpostában, 2007-ben megjelent cikk, mely az akkor 78 éves Gréger Árpád Mihály atya életútját mutatja be, visszaemlékezéseire alapozva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 3 / 3

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron