Fejlesztési tervek
AddThis Social Bookmark Button

Fertőszéplak a Fertő-part Kincsesdoboza

E mottó szellemében terveztük meg fejlesztéseinket. A fejlesztések középpontjában a fertőszéplaki emberek állnak. Célunk, hogy az itt élő és itt letelepedő emberek ne csupán lakhelyüknek, hanem valódi otthonuknak érezzék Fertőszéplakot!

 

Kulturális értékeink: Falunk páratlan kulturális és épített örökséggel rendelkezik. Az elmúlt években hatalmas munkát végeztünk értékeink megőrzésének érdekében.  Felújításra került minkét kálvária együttes, valamint számos egyéb szobor. Felújításra került a Széchényi kastély. A következő évek fő feladata a Mindenszentek templom megkezdett  felújításának befejezése és a Skanzen állagmegőrzése.

 

Vendég és turista forgalom: Fertőszéplak Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a településünkre érkező vendégeink többségének falunk látványosságait bemutassa, illetve viszonylag rövid idő alatt ízelítőt nyújtson a „fertőszéplaki hangulatból”. Célunk a kerékpáros turizmusból adódó lehetőségek minél hatékonyabb kihasználása. Fejleszteni kívánjuk az ehhez kapcsolódó infrastruktúrát, valamint a programkínálatot. Stratégiai partnerei viszonyt alakítottunk ki az Eszterháza Központtal a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal és Sopron-Fertő Turisztikai Ügynökséggel.

 

Széchényi örökség: Fertőszéplak a legnagyobb magyar Széchenyi István édesapjának szülőfaluja. A kastély szinte teljes egészében  felújításra került, de a következő évek feladata a teljes rekonstrukció. Jelenleg a Peisonia Látogatóközpont, Leader Területfejlesztési Iroda és Közösségi tér kapott helyet az épületben. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy Testületünknek egyhangú az álláspontja a Széchenyi épületek tulajdonlására vonatkozóan: múltunk és örökségünk meghatározó részei, melyek Fertőszéplaktól el nem idegeníthetőek.

 

Nyitottság, tájékoztatás: Fertőszéplak Képviselő Testülete a lehető legnagyobb mértékben, folyamatosan tájékoztatni kívánja településünk lakóit, mert egységes véleményünk, hogy a falunk mindnyájunké, és egy valóban élhető, vonzó település csak úgy alakítható ki, ha mindenki véleményére odafigyelünk.

 

Biztonságos közlekedés: Az elmúlt években gyalogátkelőhelyek létesültek, átalakítottunk több útkereszteződést. Csaknem valamennyi járda burkolatát térkőre cseréltük ki. Megvalósult a szinte teljes települést magába foglaló zárt csapadékvízelvezető-rendszer kiépítése. LED-es közvilágítást építettünk ki. A jövőben gyalogátkelőhelyet szeretnénk kialakítani a temető előtti közút szakaszon illetve folytatni kívánjuk a Nagy Lajos-Soproni utca közút teljes rekonstrukcióját és ezen szakaszokon is befejezzük a zárt csapadékvízelvezető-rendszer kialakítását.

 

Sport: Testületünk egységes álláspontja, hogy a sport, a mozgás meghatározó fontosságú lakóink mindennapjaiban. Az átalakult Sportkör számos szakosztállyal várja sportolni kívánókat. Az elmúlt évek pályázati lehetőségeit kihasználva, többfunkciós szilárd burkolatú sportpálya és korszerű ovifoci pálya is várja a széplakiakat.

 

Lakosság megtartás és bővülés: Fertőszéplak hosszú távú érdeke, hogy fiataljait megtartsa, illetve, hogy vonzóvá váljon a letelepedni kívánó házaspárok, családok számára. Településünk hosszú távon ezért egy vonzó, mindenki számára élhető községgé kíván fejlődni. Új lakók, építkezni vágyók letelepedését segítendő, közművesített építési telkek kialakítását tűztük ki célul. Lélekszámunk bővítésének második feltétele egy jól működő, megbízható tudást nyújtó, a környék iskoláinak sorából kiemelkedő, egyedi lehetőségeket nyújtó általános iskola kialakítása. Mivel e célok megvalósítása alapos igényfelmérést, szakmai és személyi egyeztetéseket, konzultációkat előfeltételez és folyamatos felülvizsgálatot, eredményfelmérést, illetve tervezett marketinget igényel, az iskolára vonatkozó terveinket csakis hosszabb távon, a legnagyobb körültekintéssel kívánjuk megvalósítani. Folytatni kívánjuk a fejlett intézményrendszer bővítését. 2022 nyarán szeretnénk átadni az új bölcsődénket.

 

Mivel az önkormányzati tulajdonban lévő, lakóövezet kialakítására alkalma területek elfogytak, támogatjuk és ösztönözzük a magánkézben lévő területek - elsősorban barnamezős övezetek – beépítését. Minden új építés és lakóövezet kialakítása során kizárólag a Fertő-tájba illeszkedő épületek létrehozását támogatjuk!

 


Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron