A Víz világnapja
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Öko-iskola lévén nagy jelentőséget tulajdonít intézményünk a környezettudatos nevelésnek. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a vizek létfontosságú szerepére, természetes vizeink védelmére, valamint a takarékos vízhasználatra. Idei tanévben is megemlékeztünk a „Víz világnapjáról”.

 

Iskolánk tanulói közösen egy videót tekintettek meg, a vízfolyásokról kaptak rövid képi ismertetőt. Ezt követően interaktív módon történt a téma feldolgozása. Három nyolcadik osztályos tanuló beszámolt a víz élettani szerepéről, fontosságáról, biológiai szerepéről, kémiai tulajdonságairól. Közben Éva néni a témával kapcsolatban kérdéseket intézett tanulóinkhoz. Sok kéz emelkedett a magasba, bizonyítva tanulóink érdeklődését, figyelmét. Szintén ügyes nyolcadik osztályos tanulók egyszerű kísérleteket végeztek a vízzel kapcsolatban, megmutatva a víz fizikai és kémiai tulajdonságait. Tanítványaink nagy örömére a kísérletet meg is ismételhették. Dóra néni a bemutatott kísérleteket biológiai szempontból is vizsgálta, értékelte.

Ezt követően tanulóink csoportosan, a tanóra keretében folytatták a vízzel kapcsolatos faladat megoldásokat interaktív tábla segítségével, rejtvény kitöltésével. A német, angol órák is a „Víz világnapja” jegyében teltek. Alsós tanulóink halacskákat hajtogattak, majd ötletesen kidíszítették. Jutalmul haza is vihették a kész alkotásokat.

Bízunk benne, hogy a délelőtt folyamán hallott információk és a személyesen megtapasztalt dolgok még inkább hozzájárulnak tanulóink napi takarékos vízhasználatához és a gyerekek a témával kapcsolatban hasznos, életkorúknak megfelelő ismeretekhez is jutottak.

 

 

 

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron