Nyár az óvodában (mezítlábas ösvény, lovaglás, gólyagyűrűzés, Falumúzeum, Kézműves tábor, úszótanfolyam)
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvónő   
AddThis Social Bookmark Button

A nyár is érdekes eseményeket tartogat a kis ovisok számára.

A gyöngyösfalusi kirándulásunk után úgy gondoltuk, hogy óvodánk udvarán elkészítünk egy mezitlábas ösvényt. A gondolatot tett követte. A gyerekekkel közösen készítettük elő a terepet, majd hordtuk a kavicsot, homokot, gyűjtöttünk fenyőtobozt, kerestük a megfelelő anyagokat, tárgyakat, amit fel tudtunk használni. Mezítláb végig kell menni rácson, rücskös gumiszőnyegen, vízen, durva kavicson, finom kavicson, fenyőtobozon, háncson, farönkön, gyékényen, farudakon, betonon. Miért jó ez? Sajnos nagyon sok bokasüllyedéses(lúdtalpas) kisgyermek van. A mezítlábazás jót tesz a kis és nagy talpak masszírozásában, megmozgatásában. A vérkeringést serkenti a nedves és száraz mezítlábazás, erre legalkalmasabb a nyár, hiszen a nagy melegben felfrissülnek a gyerekek, miközben talpuk edződik. Saját bőrükön(talpukon) tapasztalják az anyagok különbözőségét. Szívesen használják a gyerekek az "ösvényt", van aki többször is végigmegy rajta naponta.
Az elmúlt hetekben voltunk lovagolni György Károlynál, aki már több alkalommal látta vendégül óvodásainkat.
Köszönjük szépen Karcsi bácsi!
Meghívást kaptunk gólyagyűrűzésre, ami nagy élmény volt gyermekeinknek, hiszem még nem láttak közelről kisgólyát, sőt meg lehetett simogatni őket. Élményeiket rajzban örökítették meg a gyerekek, melyek nagyon jól sikerültek, mint a mellékelt fényképeken is látszik. Meglátogattuk a fertőszéplaki Falumúzeumot, ahol érdeklődve nézték az ovisok a régi épületeket, tárgyakat.
A Művelődési Ház szervezésében Kézműves tábor volt a múlt héten, melyet szintén megnéztek a óvodások.Az agyagozást, korongozást mutatták be a táborlakók, majd az addig elkészült alkotásokat tekinthették meg gyermekeink.
Két héten át úszótanfolyamra járhattak Hegykőre óvodásaink. Kitartóan, és bátran merültek a vízbe minden nap a kicsik. A tanfolyam végére valamennyien megtanultak víz alatt siklani. Köszönjük Róka Norbert tanár úrnak a szervezést és lebonyolítást!
A nyári események képei ide kattintva tekinthetők meg.
 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron