Környezettudatos nevelés az erdei iskolai program keretén belül
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Május első hetében 5. és 6. osztályos tanulóink számára erdei iskolát szerveztünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park közreműködésével.

Tanulóink Nagy Árpád tanár úr és Róka Norbert tanár úr kíséretében kerékpárral tették meg az utat. Bár első nap az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb hozzájuk, de a következő napok programjai kárpótolták a szeles időben tett kerékpározás emlékeit.

A Hansági- főcsatorna és környékén tanulóink megismerkedtek az apró rágcsálók életével, táplálékláncban betöltött szerepével. A fertőújlaki ürgeles megtekintése maradandó élményt jelent számukra. Lehetőség nyílt távcsöves madármegfigyelésre, a Fertő tó körüli szikes tavak páratlan madárvilágában gyönyörködhettek a tanulók. A harmadik napon Fertőboz és Hidegség között a kétéltűek és azok védelmének megismerésére került sor. Még hátra van a nagyon várt kenuzás, ami ekkor a szeles idő miatt elmaradt. 6. osztályosaink június 2-án délután, 5. osztályosaink pedig másnap pótolják be az elmaradt vízi kirándulást.

Az erdei iskolai program hatékony oktató-nevelő munkánk egyik formája, ahol a tananyag elsajátítása élethű, közvetlen környezetben, a tapasztalat útján történik.


Az erdei iskolai program képei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron