Tanévnyitó ünnepély Pokker-díj átadással
Írta: Sövegjártó Tamásné osztályfőnök   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánkban a tanévnyitó ünnepély keretében Pokker-díj átadására is sor került.

Az ünnepségen Kovács Emőke tanárnő köszöntötte a jelenlevőket: meghívott vendégeinket, tanulóinkat, szüleiket és megkülönböztetett tisztelettel üdvözölte az első osztályos gyerekeket. Az ünnepségen jelen volt: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere, Vezér Beáta jegyző asszony, Miklós Horváth István, a Pokker János Alapítvány kuratóriumának elnöke, óvodavezetők, önkormányzati képviselők.

A himnusz közös eléneklése után Pátkai Sára 4. osztályos tanuló verssel búcsúzott a nyártól, a szép emlékektől. Ezt követően huszonnyolc első osztályos tanuló érdeklődve, fegyelmezetten hallgatta az igazgatónő hozzájuk intézet szavait.  Beszédében utalt arra is, hogy a nyár elteltével minden diák eredményes munkájának feltétele a szorgalmas, következetes, kitartó tanulás. Megköszönte a fenntartó, a szülők és az önkormányzat együttműködő segítségét. Ismertette az új tanév oktatási-nevelési feladatait, főbb programjait, majd megnyitotta az új tanévet. Az intézményvezető köszöntő szavait az első osztályosok műsora és Jagadics Zorka 4. osztályos tanuló őket köszöntő verse követte. Az ünnepély folytatásaként Fejes Panka 7. osztályos tanuló előadásában egy kedves dal hangzott el.

Ezt követően került sor a Pokker-díj átadására. Miklós Horváth István, az alapítvány elnöke szólt az ünnepelthez, aki nyolc éven át tanúsított kitűnő és jeles tanulmányi eredménye, példamutató szorgalma és közösségi munkája alapján kapta a megérdemelt díjat.  Az idei év kitüntetett díjazottja Szalai Miklós volt, aki a Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban folytatja szeptembertől tanulmányait. A díjat Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere adta át.

Az ünnepséget a Szózat közös éneklésével zártuk. Majd iskolánk tanulói osztályfőnökük kíséretében átvonultak az osztályterembe, ahol átvehették tankönyveiket. Hétfőn 184 diák kezdi intézményünkben a 2019/20-as tanévet.

Az ünnepéllyen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron