Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Valahol Európában - 1956-ra emlékeztün​k
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Az 1956-os forradalomra emlékeztünk 2013. október 22-én délután a fertőszéplaki kultúrházban. Az ünnepi műsor példaszerű összefogásban, mindenki részvételével idézte 1956. szellemiségét és üzenetét.
Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok töltötték meg a termet és várták a műsor kezdetét. Előbb azonban még Kóbor Attila polgármester köszöntötte az ünneplő közönséget. Megköszönte, hogy oly sokan elfogadták az ünnepi műsorra való meghívást, hogy zsúfolásig megtelt a kultúrház, majd színpadra kérte a vendégek között helyet foglaló Firtl Mátyás országgyűlési képviselőt, az ünnep szónokát, akiről elmondta, hogy régi jó kapcsolatokat ápolnak egymással és reményét fejezte ki, hogy ez jó viszony a jövőbeni közös munkában még inkább kiteljesedik.

Bővebben...
 
Elismerés széplaki makettezőknek
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is Budapest adott otthont a Bolyai Makett Kiállításnak és Versenynek. Az országos mezőnyben a fertőszéplaki makett szakkör első alkalommal vett részt. A versenyre benevezett munkák, a szakkör szakmai munkáját voltak hivatottak képviselni.

A gyermek kategóriában két munkát elismerő oklevéllel díjaztak.

Borbély Botond és Németh Bálint kiemelkedő munkájuk elismeréseként a szakkör keretein belül kapták meg a díjat. Természetesen mindkét kategóriában az elismerő oklevél mellett egy makett is díjazta az ifjú tehetségek munkáját. A munkájukhoz elengedhetetlen jó környezetet a szakkör tagjai biztosították. A szakmai munkát Fodróczi Zsolt segítette. Köszönjük lelkes munkáját!

 
Tökfesztivál a Fertőszéplaki Tájházakban
AddThis Social Bookmark Button


Színes programkínálattal, tökből készült mindenféle finomsággal idén is megrendezték Fertőszéplakon a hagyományos Tökfesztivált. A program délelőtt jelmezes őszi felvonulással kezdődött.A rendezvényen Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is jelen volt.

Bővebben...
 
Nemzetközi sikerek! - Zágrábi makettkiállítás és verseny
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki makettszakkör első alkalommal vett részt nemzetközi megmérettetésen. A festőien szép Horvátország fővárosának csodálatos környezete adta a helyszínt a makettkiállításnak és versenynek. A fertőszéplaki makettszakkör munkái az erős nemzetközi mezőnyben dícséretes eredményeket értek el!

Bővebben...
 
Élménybeszámoló a makettezők nyári táboráról
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button


A nyári szünidőt hasznosan töltötték a makettezést szerető gyerekek. A fertőszentmiklósi művelődési ház adott otthont a nyári tábornak. A tábort Fodróczi Zsolt vezette.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 20 / 27

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron