Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Átadásra került a fertőszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galéria 2014/2015-ös tárlata
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Július 27-én délután került sor a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria ez évi tárlatának átadására. Elsőként Taschner Tamás köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás a Páneurópai Piknik, a határnyitás 25. évfordulója tiszteletére jött létre, az alkotók szándéka szerint egyrészt újra- és újra megerősíteni bennünk közvetlen környezetünk, a Fertő-part szépségét, értékeit, másrészt felhívni a figyelmet a lehetőségre, hogy világot lássunk,  hogy nyelveket tanuljunk, s  hogy ez az esemény  világviszonylatban is nagy lépés volt, mind Magyarország, mind Európa életében.

Bővebben...
 
Beszámoló a Tízforrás Fesztivál fertőszéplaki rendezvényéről
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Immár hagyomány, hogy a hegykői Tízforrás Fesztiválhoz a környező, világörökségi települések is csatlakoznak különféle kiállításokkal, koncertekkel, kulturális programokkal. Fertőszéplak a saját adottságait kihasználva gazdagítja a fesztivált. Csodálatos templomunkban tavaly Kuzsner Péter orgonaművészt hallgattuk, idén pedig a soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarból alakult vonósnégyes muzsikájában gyönyörködhettünk.

Bővebben...
 
Makett tábor gyerekeknek
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszentmiklósi Művelődési Ház ad otthont a hagyományos makett tábornak. A régió makettező gyermekeinek találkozó helye, és egyben tapasztalatok cseréjének helyszíne lesz egy hétig a fertőszentmiklósi kulturális központ. A július 21-25-ig megrendezésre kerülő tábort Fodróczy Zsolt szervezi és vezeti. A táborban lehetősége adódik egy teljes héten át minden érdeklődőnek és makettezést kedvelőnek makettezési ismereteinek bővítésére.

Bővebben...
 
A fertőszéplaki makett szakkör eredményei
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az eredményekben szerény korábbi időszakot sikerült sok munkával és kitartó versenyeztetéssel érmekben gazdaggá tenni. Örömmel számolhatunk be arról a tényről, hogy Németh Bálint dicséretre méltó szorgalma ”beérett”. Bálint munkái versenyről versenyre díjakkal jutalmazva térhettek haza.

Bővebben...
 
Látogatás a magyarpolányi passiójátékon
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A magyarpolányi passió újbóli megrendezésének hírére 14-n jelentkeztünk és vettünk részt együtt a felemelő előadáson. Az előadás egyik különlegessége a helyszín, hiszen egy szabadtéri színpadról van szó, ahol a színpadot és díszletet a templom domb és az egyedülálló kálvária adja. A másik különlegesség, hogy a szereplők a falu lakói, a boltos, a képviselők, az iskolások és a többiek, akik a maguk amatőr lelkesedését viszik bele az előadásba és teszik hitelessé, elragadóvá a művet. A mű pedig adott, Jézus Krisztus kínszenvedése és halála, mely újból és újból megrázza az emberiséget és elgondolkozunk azon, mi vajon hogy cselekedtünk volna, ha mi találkoztunk volna az Úrral. Az amatőr szereplők játékát a főszereplő, az egyedüli hivatásos színész, Keresztes János játéka teszi teljessé. Az előadás után csend, majd tapsvihar uralkodott a nézőtéren. A katarzist megkaptuk és a lehetőséget, hogy mi jobb emberként térhessünk haza Fertőszéplakra. A passiójátékon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 27

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron