Kulturális hírek
Karácsonyra hangolódtunk
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button

December 16-án délután szép számú érdeklődő részvételével került megrendezésre karácsonyi kézműves készülődésünk. Ezúton is nagyon köszönöm Varga Gáborné Tündinek és a fertőszéplaki óvó néniknek, akik lelkesedésükkel és kreatív ötleteikkel segítették a résztvevőket, hogy szép, karácsonyt idéző tárgyakat készíthessenek. A kézműves készülődésen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 
1956-ra emlékeztünk
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


A közösségi összefogás gyönyörű példájával emlékeztünk idén az 1956-os forradalom és szabadságharc 55 évvel ezelőtti eseményeire.
Kóbor Attila polgármester úr ünnepi gondolatait követően a Fertőszéplaki Színjátszó Kör, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Széchényi Ferenc Általános Iskola énekkara és egy erre az alkalomra, fertőszéplaki zenészekből összeállt zenekar előadásában elevenítettük fel a fél évszázaddal ezelőtt történteket. Ihászné Lajber Rita tanárnő, a Fertőszéplaki Színjátszó Kör vezetője lelkes, összekovácsoló munkájával nemcsak újjáélesztette a színjátszást Fertőszéplakon, hanem azt egy széles körű, településünk különböző korosztályait összefogó példás együttalkotássá tette. A nyugdíjasok, a dolgozó felnőttek, köztük tanárok és óvónők, valamint középiskolások és általános iskolások mintaszerű együttműködéséből születhetett ez a sokunk számára felejthetetlen előadás.

Köszönet annak a sok-sok lelkes embernek, akik hozzájárultak őseink hősies tetteinek méltó felidézéséhez.

Képek az előadásról ide kattintva tekinthetők meg.

Az ünnepségről készült videófelvétel ide kattintva tekinthető meg.

 
Tökfesztivál gazdag programmal
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



Immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Fertőszéplaki Tájházakban a hagyományőrző tökfesztivál.

A fesztivál, melyet Kóczán Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke és Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere nyitott meg, szép időben indult. Gazdag kulturális kínálat színesítette az egész napot. A közönség nagy örömmel szemlélhette a helyi és a környező településekről érkezett gyerek és felnőtt csoportok előadásait.

Bővebben...
 
Honismereti előadás szép számú érdeklődővel
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button


Egy szép és hasznos tevékenység, a honismereti munka újra éledő kezdeményezésének lehetett tanúja, aki 2011. szeptember 30-án fellátogatott a Művelődési Házba.

A „Honismeret múltja és jelene” címmel megrendezett előadás nagy számú érdeklődőt vonzott. Az összejövetel békés, barátságos, múltat felidéző hangulatban kezdődött.

A három előadásból álló esten a hallgatóság egy átfogó képet kaphatott arról, hogy milyen tevékenységek folytak, folynak a falunkban a kulturális értékmegőrzés területén. A rendkívül jó hangulatot a kíváncsiság és az érdeklődés megnyilvánulásai fokozták.

Bővebben...
 
Fertőszéplaki Falunapok 2011
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben augusztus 13-14-én kerültek megrendezésre a fertőszéplaki falunapok.
A hagyományokhoz híven idén is a kerékpártúra volt a szombati nap nyitóeseménye. A FSK Kerékpáros Szakosztályának szervezésében lebonyolított túra számos érdeklődőt vonzott.

Bővebben...
 
Új látványossággal bővült Fertőszéplak
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


A falunapi programok keretében került átadásra Fertőszéplak új kulturális látványossága: a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria. A galéria létrehozásának célja: közel vinni mindenkihez a művészetet, a hétköznapi élet részévé tenni azt, ápolni a szépre és igényesre való fogékonyságot.

Bővebben...
 
A TANDEMSZEM - Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet tagjai voltak vendégeink
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



Nagyon kedves vendégeink voltak július utolsó hetének első két napján. A győri székhelyű Tandemszem egyesület a látássérült embereknek segít sportolni, kerékpározni. Ugye milyen egyszerű jót tenni? Vendégeink hétfőn jöttek kerékpárjaikkal Győrből. A Fertőszéplaki Művelődési Házban láttuk vendégül őket. Másnap egyhuzamban körbekerékpározták a Fertő-tavat, 138 km megtételével. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekik, de ők végigcsinálták. Kitartásuk nem véletlen, ugyanis ez a túra is egy felkészülés volt a jővő évben tervezett Londoni úti céljuk megvalósításához, ahol a paralimpiai játékokat szeretnék megtekinteni. Vendégeink szerda reggel indultak haza, hogy egy bő 70 km-es kerékpározással levezessék az előző napi fáradalmakat. Reméljük jól éreztétek magatokat Fertőszéplakon! Köszönjük, hogy megismerhettünk titeket! Jó emberek vagytok!
Képek vendégeinkről.

 
Népi kézműves tábor Fertőszéplakon
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


2011. június 27. és július 1-je közt, hagyományteremtő céllal került megrendezésre népi kézműves táborunk. A Fertőszéplakon és környékén meghirdetett táborba többségében széplaki diákok jöttek. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a széplaki diákok nagyon kedvező feltételekkel vehettek részt a táborban. A gyerekek az öt nap alatt számos autentikus kézműves tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Bővebben...
 
Fertőszéplakiak vendégszeretetét élvezhették kerékpáros diákok
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



2011. július 4-én este a Fertőszéplaki Művelődési Házban szállt meg kb. 30 diák és felnőtt kísérőik, akik a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból érkeztek hozzánk. A diákok négy napos túrával kerülték meg a Fertő-tavat. Ennek egyik állomása volt egy éjszakára Fertőszéplak. A diákok esti programként fociztak egyet helybéli fiatalokkal az iskola pályáján, majd a saját maguk főzte vacsora és zuhanyzás után tértek nyugovóra hálózsákjaikban. A diákok és kísérőik nagy örömmel fogadták a kedves fertőszéplaki asszonyok süteményeit, melyeket a vacsora után osztottunk szét, valamint Németh Gyula képviselő úrnak és kedves feleségének a reggelihez felajánlott, pékségükben sült, friss kenyereit.  A felajánlásokat ezúton én is szeretném megköszönni. Járja be országot-világot a Széplakiak vendégszeretete!

 
Gyereknap sok-sok élménnyel
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



2011. május 27-én, pénteken került megrendezésre településünkön a gyereknap. Komoly előkészületek után az Iskola, a Művelődési Ház és a Szülői Munkaközösség által verbuvált szülők közös kivitelezésében gazdag programon vehettek részt a gyerekek.

Bővebben...
 
Édesanyákat, nagymamákat köszöntöttünk
AddThis Social Bookmark Button



2011. április 29-én, pénteken került megrendezésre idén óvodán, iskolán és önkormányzatunk közös szervezésében az anyák napi ünnepség.
Iskolán énekkarának előadásával vette kezdetét ünnepélyünk, melyet az óvodások kedves műsora követett. Az óvodások után Kóbor Attila polgármester úr édesanyákat köszöntő szavait hallgathattuk meg, melyet az iskolások előadása követett. Ünnepélyünk záró akkordjaként ismét az iskolai énekkart hallhattuk.
Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével. Ezúton is köszöntjük az édesanyákat sok-sok boldogságot kívánva nekik.
Az ünnepség képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
<< Első < Előző 11 12 13 Következő > Utolsó >>

Oldal 12 / 13

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron