Iskolai hírek
Beszámoló iskolásaink rajzpályázaton elért sikereiről
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



A Széchenyi István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára az országos Könyvtári Napok keretében  Lázár Ervin születésének 75. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos tanulók számára.

Iskolánkból  10 tanuló kapott kedvet a rajzoláshoz: Szalai Miklós, Létai Veronika  Kitti és Sipőcz Benedek 1. osztályos, Bán Alexandra, Ősze Jázmin, Nagy Vivien Anna, Sipőcz Rebeka, Simon Nikolett, Tomasits Kíra 3. osztályos és Pataki Lili 4. osztályos tanuló.

Lázár Ervin szabadon választott meséjéhez készítettek illusztrációt a gyerekek. A technikát is ők választották meg.

Nagy örömünkre két tanuló díjazott is lett.

Tomasits Kíra 3. osztályos tanuló 2. helyezett lett, Pataki Lili 4. osztályos tanuló pedig külön díjat kapott.

Gratulálunk mindkettőjüknek!  Köszönjük Módos Jánosnénak és Kalmárné Iliás Ilonának a felkészítést!

 
1849. október 6-ra emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



A császári haditörvényszék ítélete alapján 1849. október 6-án Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a  szabadságharc bukása után kerültek az osztrákok fogságába. Ők a nemzet vértanúivá váltak.

Bővebben...
 
Mesehét az iskolában
Írta: Barczáné Locsmándi Beáta   
AddThis Social Bookmark Button


A népmese napját 2005 óta ünnepeljük, Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án. Iskolánkban ebben az évben az alsó tagozatban egy témahét keretein belül foglalkoztunk a népmesék értékeivel. A gyerekekre, mint a mesében, három próbatétel várt. A mesetotóban ismert mesékről, szereplőkről és híres mesegyűjtőkről kérdeztük őket. Majd vadgesztenye lövedékekkel kellett legyőzniük a hét sárkányt, köztük a hétfejűt. Végül ügyességi feladatként mocsárjárással juthattak túl az utolsó próbatételen. Ezen a héten a gyerekek a tanórákon kiemelten foglalkoztak a népköltészeti alkotásokkal, és a nemrég kapott interaktív táblák segítségével nézhettek meg a magyar népmesék sorozatból rajzfilmeket, melyhez rajzverseny keretében ők is készíthettek illusztrációkat.

 
A zene világnapja az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button


Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bővebben...
 
Nagy Versmondás Szombathelyen fertőszéplaki résztvevőkkel
Írta: Ihászné Lajber Rita magyartanár   
AddThis Social Bookmark Button



Szeptember elején örömmel értesültünk arról, hogy a Nagy Versmondás őszi állomása Szombathely lesz, ahova meghívást kaptunk a főszervezőtől, Dr. Fűzfa Balázs adjunktus úrtól, az egyetem tanárától.

Bővebben...
 
Boszniában jártunk
Írta: Róka Norbert - testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button



2011. szeptember 16-18 között Fertőszéplak serdülő futsal csapata Bosznia – Hercegovinában képviselte a magyar színeket a hatodik alkalommal megrendezett Barátság Játékokon. Az előző tanévekben nyújtott kimagasló sporteredmények miatt esett iskolánkra a választás, hogy szerepelhessünk e rangos viadalon.

Bővebben...
 
Indul a 2011/2012-es tanév
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


2011.augusztus 31-én tartottuk meg intézményünk tanévnyitó ünnepélyét.

Tanulóinkon és pedagógusainkon kívül szülők, testvérek, hozzátartozók  is jelen voltak a rendezvényen. Polgármester Úr,  Jegyző Asszony, a képviselő tagok és az óvó nénik is megtiszteltek jelenlétükkel.

14   első osztályos tanuló kezdi  iskolánkban a tanévet, júniusban  várhatóan 25  nyolcadikos diák ballag  el tőlünk. Ebben a tanévben 136 gyerek jár intézményünkbe. 8 új diák is  érkezett iskolánkba.

Jól felszerelt tantermekben, kellemes, otthonias légkörben, tágas, rendezett környezetben várják tanulóinkat szakképzett pedagógusaink.

Kívánok a mindennapi munkánkhoz sok örömet, kitartást, jó egészséget, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt megélt és elért sikereket, optimizmust, a pedagógustársakkal együtt jó csapatmunkát.

Kívánok mindnyájunknak eredményekben gazdag, sikeres 2011/2012-es  tanévet!

A tanévnyitó képei ide kattintva megtekinthetők.

 
Elbúcsúztattuk a nyarat
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Szeptember első péntekén egy vidám, hangulatos délután keretén belül elbúcsúztattuk  a 2011-es év nyarát.

Gyerekek, szülők, pedagógusok együtt szórakoztak az iskola udvarán. 8. osztályos lányaink egy fergeteges táncbemutatóval készültek. A focipályán négy csapat váltóversenyben  mérte össze erejét. Nagy sikere volt a számháborús játéknak, amibe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódtak. Többen megmérettették magukat a tojásdobálós versenyen is. Zsíros  kenyérrel  és málnaszörppel  kínáltuk a vendégeket.

A második tanítási nap délutánján kissé elfáradva, de elégedetten és jó kedvvel  indítottuk az új tanévet.

Köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a megtisztelő részvételt!

A nyárbúcsúztató képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
Táborozás az Őrségben
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Az iskolai tanévnek talán az egyik legjobban várt eseménye a július eleji tábor volt, melyre 31 diák készült egész évben. Többen most táboroztak először távol a szülőktől, otthonuktól. 4.-től 8. osztályos fiúk és lányok vágtak neki csomagjaikkal az útnak, vállalva a vonatos átszállás „izgalmait”.

Megpillantva a szalafői szállást tudták, hogy egy tartalmas hetet tölthetnek ott. Nyugodt környezet, szabadtéri játékok, kedves vendéglátók fogadtak bennünket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 50 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron