Iskolai hírek
Alsó tagozatos tanulóink sikerei…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Minden tanévben részt vesznek alsós tanulóink a Holenda Barnabás megyei matematikai versenyen, amit 2. 3. és 4. osztályos tanulók számára hirdetnek meg. A versenyre egy-egy évfolyamon 450-500 tanuló jelentkezett. Az idei évben 9 tanuló vett részt iskolánkból a megmérettetésen és a következő szép eredmények születtek:

Bővebben...
 
Iskolánkban járt a Mikulás
Írta: Szalai Merse 8. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

Mint minden évben, most is meglátogatta általános iskolánkat december 6.-án a Mikulás. Krampuszaival együtt bejárta iskolánk minden osztályát, és persze nem volt üres a puttonya, hiszen mindenkinek osztott ajándékot, mégpedig mikulássapkába rejtve. Az ajándék mellett mindenkihez volt néhány jó szava is, amit a gyerekek versekkel és énekekkel köszöntek meg.

Bővebben...
 
Nagylelkű felajánlás iskolánknak
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A közelmúltban nagy megtiszteltetés érte iskolánkat. Egyed Ferenc fertőszéplaki lakos, a Polima Kft. ügyvezetője jóvoltából iskolánk tanulói nem mindennapi eseményben vehetett részt. Az „Adjunk álmokat gyermekeinknek” program keretén belül intézményünk 17 db interaktív CD-ROM sorozattal gazdagodott.

Bővebben...
 
Őszi hulladékgyűjtés és osztálydíszítés
Írta: Ihászné Lajber Rita DÖK-vezető   
AddThis Social Bookmark Button


Októberben a hagyományoknak megfelelően a diákönkormányzat szervezésében vas- és papírgyűjtést tartottunk. A borongós őszi napon a zivatarok sem szegték kedvét a gyerekeknek, akik csoportosan, egyénileg, vagy szüleikkel érkeztek a kastély udvarára, hogy a korábban összegyűjtött papírt és vasat leadják. A hatalmas konténer zsúfolásig megtelt papírral, de a vas is nagy mennyiségben gyűlt össze. Az eredményhirdetésen mindenki izgult, hogy mennyit gyűjtött, ki lett a győztes osztály.

Bővebben...
 
Aranyidők Eszterházán
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button


Felsős tanulóinknak feledhetetlen élményekben volt részük az elmúlt hónapokban az Esterházy-kastély egy nyertes pályázatának köszönhetően. Múzeumpedagógiai órákon vehettek részt, ahol bejárhatták a kastély eddig még nem látott termeit, bepillantást nyerhettek a restaurálás titkaiba is. Haydn zenéjét, a vonósnégyes keletkezését azok között a falak között ismerték meg, ahol a mester is élt és dolgozott.

Bővebben...
 
Októberi projekthét: térségünk kulturális értékeinek felfedezése
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Október elején a 7. osztályosok az „Örökségünk, Alpokalja – Fertő-táj” című projekt keretében bepillantást nyerhettek a környező települések, az 5 mikrotérség múltjába, kultúrájába. Játékosan fedeztük fel Fertőszéplak és a környék máig fennmaradt hagyományait, műemlékeit, történelmét.

Bővebben...
 
Fertő-parti focikupa - Széplaki győzelem
Írta: Róka Norbert testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button

Október 4-én rendezte meg iskolánk ötödik alkalommal a fertő-parti iskolák számára kiírt labdarúgó tornát. Az idei évben hat iskola csapata nevezett a tornára, amit a rossz időjárás miatt a fertőszentmiklósi sportcsarnokban rendeztünk meg. Köszönet érte az iskola vezetésének, hogy a termet rendelkezésünkre bocsátották.

Bővebben...
 
Iskolai megemlékezés az aradi 13 vértanúról – 2013. október 4.
Írta: Füzi István Ádám szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk ebben az évben is méltóképpen emlékezett meg a tizenhárom, Aradon kivégzett vértanú honvédtábornokról, valamint az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről, gróf Batthyány Lajosról, akit szintén 1849. október 6-án végeztek ki Pesten.

Bővebben...
 
A zene világnapja az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 42 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron