Iskolai hírek
Elbúcsúztattuk a nyarat
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonSzeptember első péntekén egy vidám, hangulatos délután keretén belül elbúcsúztattuk  a 2011-es év nyarát.

Gyerekek, szülők, pedagógusok együtt szórakoztak az iskola udvarán. 8. osztályos lányaink egy fergeteges táncbemutatóval készültek. A focipályán négy csapat váltóversenyben  mérte össze erejét. Nagy sikere volt a számháborús játéknak, amibe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódtak. Többen megmérettették magukat a tojásdobálós versenyen is. Zsíros  kenyérrel  és málnaszörppel  kínáltuk a vendégeket.

A második tanítási nap délutánján kissé elfáradva, de elégedetten és jó kedvvel  indítottuk az új tanévet.

Köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a megtisztelő részvételt!

A nyárbúcsúztató képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
Táborozás az Őrségben
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonAz iskolai tanévnek talán az egyik legjobban várt eseménye a július eleji tábor volt, melyre 31 diák készült egész évben. Többen most táboroztak először távol a szülőktől, otthonuktól. 4.-től 8. osztályos fiúk és lányok vágtak neki csomagjaikkal az útnak, vállalva a vonatos átszállás „izgalmait”.

Megpillantva a szalafői szállást tudták, hogy egy tartalmas hetet tölthetnek ott. Nyugodt környezet, szabadtéri játékok, kedves vendéglátók fogadtak bennünket.

Bővebben...
 
A TIOP – 1.1.1-07/1-2008-0945 számú pályázaton informatikai eszközöket nyert iskolánk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonFertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja ( TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
Ballagás 2011
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonJúnius 11-én búcsút vett a fertőszéplaki iskolától 17 tanuló. Szeptembertől szakközépiskolákban és szakképző iskolákban folytatják tanulmányaikat.
A búcsúztató 7. osztályosokkal, volt osztályfőnökeikkel, igazgatónővel még utoljára együtt, ünnepélyesen felkeresték az osztálytermeket, elbúcsúztak az iskola többi tanulójától, pedagógusaitól.

Bővebben...
 
Jubileumi Világörökség nap a Fertő-parton
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 21-én, szombaton immár 5. alkalommal vett részt iskolánk minden tanulója a Világörökségi napon, ahol több helyszínen, színes és érdekes programokkal vártak minket, hiszen 10 éve vált a Fertő-táj a világörökség részévé.

Bővebben...
 
Széchenyi iskolák találkozóján voltunk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató és Nagy Árpád tanár úr   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 13-án, Mosonszentmiklóson rendezték meg a Széchenyi iskolák találkozóját. Iskolánkat tíz tanuló képviselte Nagy Árpád tanár úr és az igazgatónő kíséretében.  A művészeti iskolások hangszerbemutatójával indult a rendezvény. A vendégül látó iskola igazgatónőjének köszöntő szavai után vegyes csapatok formájában különböző érdekes feladatokat oldottak meg a tanulók a község különböző helyszínein. Élményekkel teli, tartalmas napot éltek meg a széchenyis diákok, akik rajtunk kívül Csornáról, Sopronból, Kapuvárról, Nagycenkről, Gönyűről érkeztek a találkozóra.

Bővebben...
 
7. osztályosok sikere az Esterházy-kastélyban
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark ButtonA Bagatell Alapítvány 3. alkalommal rendezte meg műveltség vetélkedőjét, melyre mindig jelentkeztek széplaki diákok is. Előző években Haydn és Cziráky Margit életéből voltak kérdések, idén pedig a Fertő-tájhoz, a világörökséghez, Liszt Ferenchez és a szülőhelyhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a versenyzők. Az előzetes felkészülésben bizony voltak nehézségek, hiszen a totó mellett esszét kellett írni valamely lakóhelyhez kapcsolódó érdekességről kutatás által, dalszöveget írtak ismert dallamra, s reklámfilmet készítettek szülőhelyükhöz kapcsolódóan. Ebben segítségükre sietett Kovács Krisztián, aki a felvételt készítette, valamint Szalai Mátyás, aki megvágta, és megszerkesztette az anyagot.

Bővebben...
 
Környezettudatos nevelés az erdei iskolai program keretén belül
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus első hetében 5. és 6. osztályos tanulóink számára erdei iskolát szerveztünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park közreműködésével.

Tanulóink Nagy Árpád tanár úr és Róka Norbert tanár úr kíséretében kerékpárral tették meg az utat. Bár első nap az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb hozzájuk, de a következő napok programjai kárpótolták a szeles időben tett kerékpározás emlékeit.

Bővebben...
 
Iskolánk névadójára emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonIskolánk névadójára, Széchényi Ferencre emlékeztünk április 29-én, születésének 257. évfordulóján. Reggel 8 órakor rövid megemlékezést tartottunk az aulában. A Himnusz közös éneklése után Jakab Norbert és Szabó Richárd 7. osztályos tanulók méltatták községünk szülöttjének életét, munkásságát, történelmi nagyságát. Az ünnepi perceket a Kormorán együttes dalaival tettük meghittebbé, majd Grüll Anna és Kovács József az igazgatónővel megkoszorúzták a kastély falán lévő emléktáblát. Műsorunkat a Szózattal zártuk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Oldal 39 / 41

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2021

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron