Egészségnap a Széchényi Ferenc Általános Iskolában
Írta: Szákovicsné Bérczy Dóra Judit szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Intézményünkben második alkalommal került megrendezésre a TÁMOP-3.1.4 Innovatív fejlesztés a fertőszéplaki általános iskolában elnevezésű pályázat segítségével az egészségnap.

2013. szeptember 24-én a tanítási órák után kezdetét vette a Tetőtől-talpig rendezvény, mely az első egészségnap folytatása volt.

Egészségünk megtartása nem csak a táplálkozáson múlik, hanem nagyon sok tényező együttes hatása. Ezért mindenre oda kell figyelni, ha teljes életet szeretnénk élni.

Az alsó osztályosok fogászati előadáson és kezelésen vettek részt. Dr. Ábrahám Diána kedvesen és viccesen beszélgetett a gyerekekkel a fogak megőrzéséről, mindennapos tisztántartásáról. A kis lurkók sok hasznos információval és nyereményajándékokkal lettek gazdagabbak. Nagyon tetszett nekik az óriási fogkefe, amivel a hatalmas makett-fogakat lehetett megmosni. Még a buszon is erről beszélgettek.

Hasonlóan izgalmas téma volt Kollerné Zsuzsa védőnő előadása, ahol a tisztálkodás múltja és jelene került szóba. Megtudhatták az előadásból, hogy régebben milyen koszosak voltak a szép hölgyek, s milyen fertőben éltek a középkori emberek. Szerencsénkre a mai világban számos termék áll rendelkezésünkre testünk tisztántartására. Nem feledkezhettünk meg a kézmosás fontosságáról, s a helyes kézmosási technikáról sem, hogy egyetlen ujjacskánk se maradjon ki a tisztításból.

A felső tagozatosok a szépítkezés szemszögéből hallgathattak előadásokat. A fiúk először Csík Adrienn mesterkozmetikus hasznos tanácsait kísérték figyelemmel. Szó volt a helyes arcmosásról, s a pattanások kezeléséről is a táplálkozás helyessége mellett. A borotválkozás elkezdése is a beszélgetések tárgya volt. A fiúk hiúsága partra került, hiszen szinte mindenki jelentkezett az arcradírozásra. A bőrük már egy kezelés után láthatóan tisztább, ragyogóbb lett.

A lányok mindeközben Hajós Erika pedikűrös szakmai tanácsait hallgatták. Megtudták, hogy hogyan kell a hajukat ápolni, s milyen a hajtípusuk. A körömápolás és természetesen a csinosítás is a témához tartozott. A lányok érdeklődését a szépítkezés nagyon felkeltette, tetszett nekik a sok apró gyöngyök, reszelők, s egyéb eszközök, amivel a körmünk egészségességét tudjuk hangsúlyozni.

Az előadássorozat második részében a fiúk és lányok előadói helyet cseréltek, s így mindkét csoport hallhatta ugyan azokat a témákat, de a nemüknek megfelelő szemszögből.

Az előadások végén a fiúk és lányok is kaptak egy-egy arcpeelinget, amit otthon tudnak használni bőrük szépsége és egészsége megőrzése érdekében.

A lányok szépítkezésre felvértezve, a fiúk pedig hiúságukat nagy hanggal leplezve mentek haza.

Az egészségnapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron