Együtt emlékeztünk 1956-ra
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az 1956-os szabadságharc és forradalomra emlékeztünk 2012. október 19-én a művelődési házban. A Himnusz eléneklése után Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő úr ünnepi beszéde következett. A képviselő úr beszédében többször kihangsúlyozta, hogy a magyar nép történelmében soha nem számíthatott a nyugati országokra, mindig egyedül kellett megvívnia harcait és ez ma sincs másképp. Most sem számíthatunk másokra és magunknak kell mindenért megküzdeni, ahogy őseink is tették.

 

Ezután ünnepi műsor következett a fertőszéplaki színjátszó kör előadásában. Közreműködtek a község általános iskolásai, középiskolásai, egyetemistái, óvónői, köztisztviselői, tanárai, nyugdíjasai. Zenélt Ihász Mónika és Huszár László, a darabot betanította Ihászné Lajber Rita. A műsor a szabadságharc eseményeit idézte fel, melybe beleszövődtek a fertőszéplaki események, az országból itt kimenekülők sorsa, köztük a fertőszéplaki Lajber család tagjaié.

Az ünnepi műsor után Kóbor Attila polgármester úr köszöntötte az ünneplőket. Megköszönte Ivanics képviselő úr gondolatait. Elmondta, hogy mi, fertőszéplakiak méltók vagyunk 56’-os elődeinkhez, hisz az ünnepi műsor is bizonyítja, hogy össze tudunk fogni és együtt tudunk értéket teremteni. Amíg élünk visszatérünk - szólt gyertyafény mellett a dal és ezzel fejeződött be az ünnepi műsor. A megemlékezés végén Ivanics Ferenc képviselő úr és Kóbor Attila polgármester úr közösen helyezték el a megemlékezés koszorúját a templom előtt álló kopjafánál.

 

A megemlékezésen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron