Október 1. A zene világnapja
Írta: Huszár Dóra 8. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

„Tudod te, mi a zene? Isten parányi emlékeztetője az embernek, hogy nem az ember az egyetlen csoda ebben az univerzumban. A zene harmonikus kapcsolat minden élőlény között...” (Részlet az August Rush c. filmből)

Iskolánk a zene világnapját immár hagyományosan természetesen zenével ünnepelte, melyen Mészáros Orsolya furulyán, Ihász Melinda zongorán és Huszár Dóra fuvolán játszott szünetekben a csodálkozó gyerekek örömére.  A nyolcadikosok zeneszerzőkről szóló színes plakátokkal díszítették az aulát.  Minden kirakott plakáthoz kapcsolódott öt kérdés, melyre válaszolhattak kicsik és nagyok, és ezt később értékelték is.

 

1975-ben indította útjára a zene világnapját a híres hegedűművész, Yehudi Menuhin ezekkel a szavakkal: „Azt hiszem, mindannyiunkban van valami, ami nem változik: a jó, az egyensúly érzése, az, hogy összhangban akarunk lenni magunkkal és a világgal, amelyben élünk. De szükségünk van arra a reményre is, hogy van valami rajtunk kívül, ami arányokat ad és irányt szab életünknek. A zene éppen azért él és lélegzik, hogy elmondja nekünk: kik vagyunk, és mivel kell szembenéznünk. Bach zenéjében, akárcsak Mozart vagy Schubert muzsikájában, ösvényt találunk magunk és a végtelen között. Mégis annak emlékével szeretném most zárni ezt a fejezetet, ami számomra valamennyi muzsika legnagyszerűbb pillanata: Beethoven fenséges hegedűversenyének lassú tételével. Az ilyen zene lényünk legszebb vonását tükrözi, azt, amit emberségnek szoktunk nevezni."

A zene az egyetlen nyelv, amit mindenki megért!

A zene világnapján készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron