Gyereknap sok-sok élménnyel
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button



2011. május 27-én, pénteken került megrendezésre településünkön a gyereknap. Komoly előkészületek után az Iskola, a Művelődési Ház és a Szülői Munkaközösség által verbuvált szülők közös kivitelezésében gazdag programon vehettek részt a gyerekek.

A délelőtt 10 órai gyülekező és köszöntő után kétfelé vált a kb. 200 fős gyereksereglet. Az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek a Paprika Jancsi bábszínház előadását élvezhették Czirók Tamás előadásában. Köszönet a nagyon magas színvonalú előadásért. Az előadás alatt a felső tagozatos diákok labdarúgó házibajnokságon vehettek részt, melynek győztesei a 8. osztályosok lettek. Ezt követően tanár-diák kosárlabda mérkőzésre került sor, melyen a sportos pedagógusoknak köszönhetően a tanárok csapata győzött.

11 órára a gyerekek nagy örömére felállt az óriáscsúszda és az ugrálóvár; ettől kezdve az ebédszünetig szabad játék volt, így volt ideje minden gyereknek kipróbálni ezeket a nagyszerű mozgásélményeket nyújtó játékokat. Az ebédszünet után jégkrém várta a gyerekeket. A délutáni program keretén belül az óriáscsúszda és az ugrálóvár mellett számtalan élmény várta a diákokat. Kézműves-foglalkozások keretén belül volt lehetőség, pedagógusok vezetése mellett gyöngyfűzésre, gyöngyvasalásra, papírvirág-készítésre, batikolásra. Külön köszönet Borosné Marika néninek, aki önzetlen felajánlásként jött és társával együtt kedves ajándéktárgyak varrására adott lehetőséget az arra jelentkező diákoknak. A kézműves-foglalkozásokkal párhuzamosan a sütőversenybe benevezett diákok otthon elkészített alkotásaikat mutathatták be. Elsőre nem is gondolná az ember, hogy a mai gyerekek ilyen ötletesek, kitartóak és ilyen ügyesen találják fel magukat a konyhában. Az elkészült süti-költemények magukért beszéltek. Mint a zsűri egyik tagja bátran elmondhatom, hogy nem csak esztétikailag, de ízre is kiváló alkotások születtek. Közben a számítástechnika teremben zajlott egy internetes adatgyűjtő verseny is, mely főleg a felsőbb osztályos diákok számára volt vonzó. A sportpályán kerékpáros KRESZ versenyben mérethette meg tudását az erre vállalkozó szép számú jelentkező. Az abszolút győztes 0 hibaponttal Mudra Ádám lett. Nagy sikere volt a kedves szülők által szép számban sütött palacsintának és a zsíros kenyérnek is. Köszönet Németh Gyula képviselő úrnak és kedves feleségének a felajánlott, pékségükben sült friss kenyérért.

 Így telt el a koradélután, amit a fél négykor kezdődő, nagysikerű Dirty Dancing táncbemutató követett. Köszönet Horváth Zoltán táncpedagógusnak, hogy elvállalták a fellépést. A színvonalas előadás megalapozta a közönség jókedvét az ezt követő Karaoke versenyhez. A fellépők különböző színvonalon, de minden esetben nagy sikerrel adták elő kiválasztott dalaikat, táncaikat. A zsűri egyéniben Első Eriket, míg csapatban az 5. osztályosokat hozta ki győztesnek. A különdíjat a második osztályos lányok előadása nyerte el. A jó hangulatú nap sokak örömére DISCO-val zárult.

Köszönöm Iliásné Pozsgai Anna igazgatónőnek, minden kedves pedagógusnak, szülőnek, önkéntesnek és mindenkinek, akik segítettek abban, hogy az idei gyereknapunk ilyen jól sikerüljön.

A rendezvény sok-sok fényképe itt tekinthető meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron