Újabb járványügyi intézkedések az iskolában
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Szülők!

A 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendeletben foglaltak alapján a járványügyi helyzet jelenlegi alakulására való tekintettel intézményünkben az alábbi újabb intézkedéseket vezetjük be a tanulók, az iskolai dolgozók és a családok egészségének védelmében:

 

• 2020. szeptember 28-tól az intézményi közösségi terekben ( folyosó, aula, mosdó) a maszk használata minden tanuló számára kötelező.

• A maszk beszerzése a szülő kötelessége és felelőssége is. 2020.október 1-jéig minden tanulótól kérünk egy becsomagolt, névre szóló maszkot. Ezt az osztályfőnök gyűjti össze. Mindezt abból a meggondolásból tesszük, ha otthon maradna a tanulói maszk, legyen honnan pótolni. A tanuló és a szülő felelőssége, hogy az osztályfőnöknél folyamatosan mindig legyen egy tartalék szájmaszk minden egyes tanuló számára. Amennyiben a tartalék maszkot nem igényli a tanuló a tanév során, azt év végén érintetlenül vissza fogja kapni.

• Idegen személy, szülő nem tartózkodhat az iskola területén!

Az iskola területére szigorúan csak az intézményben foglalkoztatott alkalmazottak, a tanulók, az iskolában szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző azon személyek léphetnek be, akik alapfeladatot látnak el az intézményben. Mindezt jogszabály írja elő. ( 431/42020.(09.18.) Kormányrendelet 5 § (1). Kérnénk ennek szíves tudomásul vételét és szigorú betartását!

• Október 1-jétől kötelező az intézményi beléptetéskor a testhőmérséklet mérése.

Az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni.

Iskolánkban két mérési pontot alakítottunk ki: az aula udvari és az aula utca felöli bejáratát. Minden iskolába érkező személy (tanuló, pedagógus, alkalmazott) testhőmérsékletét mérjük. A testhőmérséklet mérési értékét központilag az országos tisztifőorvos határozatban adja meg. Akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, a többi tanulótól el fogjuk különíteni (elkülönítő hely), és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt távközlési eszköz útján haladéktalanul tájékoztatjuk. Az iskolába érkező személyek testhőmérséklet mérését a felsős ügyeletes nevelő és az intézményvezető végzi.

 

Kérem a leírtak szíves tudomásul vételét és szigorú betartását.

Kollégáim nevében is köszönöm megértésüket, türelmüket, együttműködésüket.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron