Diáksport napja 2019
AddThis Social Bookmark Button

2019. szeptember 27-én a hagyományokhoz híven, intézményünk ismét csatlakozott az Európai Diáksport Nap programjához. Az iskola 185 fő diákja vett részt a sportnapon, melyet tanári irányítással tartottunk meg a helyi futballpályán.

Első körben az alsós tanulók sétáltak le a helyszínre - osztályfőnökük kíséretében -, ahol először zenés bemelegítés vette kezdetét, majd játékos váltóverseny keretén belül töltöttek el a diákok másfél órát. 10 csapat versenyzett egymással, a csapatokat úgy alkottuk meg, hogy minden osztályból legyen benne résztvevő. A feladatok, amelyeket választottunk, elnyerték a tanulók tetszését, s jó kedvűen, kellemesen elfáradva, de élményekkel telve térhettek vissza az iskolába.

Az alsósokat követte a felső tagozat, akiket szintén az osztályfőnökök kísértek a foci pályára. A „nagyoknak” osztályok közötti focibajnokságot rendeztünk, illetve rekreációs jelleggel kosárlabdázhattak, hullahopp karikát, ugrókötelet, s további sporteszközöket használhattak a tanulók. Az érdeklődő diákok kipróbálhatták a Gymstick Muscle fitneszedzést, melyet testnevelő tanári irányítással végeztek.

Örömmel láttuk, hogy a nagy meleg ellenére is szívesen mozogtak a gyerekek, s mindenki megtalálhatta azt a mozgásformát, amit szívesen is végzett.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a 2 x1,5 óra aktív mozgást tartalmazó sportnap igazán remekül sikerült, s ismét érdemes  volt csatlakozni az országos programhoz.

A diáksportnapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron