Jonatán verseny 2019
Írta: Kovács Emőke szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk hagyományaihoz híven idén is megrendezte a Jonatán játékos műveltségi vetélkedőt, melyre már a verseny előtt tanulóink lelkesen készülődtek, hiszen 10 előzetes feladatot is meg kellett oldaniuk, mint például plakát és pecsét készítése, csapatinduló írása.  Célunk a verseny megszervezésével az olvasás megszerettetése és népszerűsítése mellett a csapatszellem kialakítása, az egymásra figyelés, a közös alkotás élménye is, és persze a szórakozás.

Június 6-án, a tanév végi beszámolók, felmérések és a 8. osztályos vizsgák után szerveztük meg a versenyt. Az időjárás nekünk kedvezett, hiszen kissé borongós, de kellemes időjárásban kereshették fel vidám és kíváncsi tanulóink Fertőszéplak főutcáján és az iskolában a helyszíneket. Az egyes állomásokon az olvasottakkal kapcsolatos interaktív feladatok megoldásával gyűjthették az értékes pontokat.

Az előzetes feladatok alapján minden csapat készített az olvasott könyvről plakátot, pecsétet, kitűzőt, menetlevelet, melyre a különböző állomások pontszámai kerültek. Rendkívül igényes és kreatív munkák tanúskodtak tanulóink ügyességéről és fantáziájáról. Az egyes bolygók a falu nevezetes helyein voltak: a helyi óvodában, a ligetben, a kastélyban és az iskolában több helyszínen. A Földön, vagyis a Művelődési házban a csapatok közös produkcióit pontozta a zsűri: a csapatnótát, a verset és a közös megjelenést. A várakozó csapatok egymás produkcióit élvezhették, vagy a tágas udvarunkon kedvükre játszhattak különböző ügyességi és labdajátékokat.

Az alsótagozatosok négy csapatra oszlottak, az ő vetélkedésükben első helyen a „Ropifalók” (4. osztályosok) végeztek, őket követték az „Iskolakerülők” csapata (3. osztályosok), míg harmadik helyezett a „Bömbi bátor barátai” csapat tagjai (1. osztály) lettek. Negyedik helyen a „Csipetke Csiperkék” (2. osztály) csapata végzett.

A felsősöknél kilenc csapat versengett, melyből a legeredményesebbek a 6. osztályos „Nyári gyerekek” csapata lett, második helyet a „Westfieldi Frindlik” (5. osztály fiú csapata) szerezte meg, az előkelő harmadik helyen pedig a „Zűrös banda” (7. osztály 1. csapata) végzett. Negyedik és nyolcadik helyen a sorrend a következőképpen alakult: „Bajkeverők” (5. osztály lánycsapat), „Vinetouk” (8. osztály lánycsapata), „Táborozók” (6. osztály 2. csapata), „Zűrvadászok” (7. osztály 2. csapata), „Sziget csapat” (6. osztály 3. csapata) és a „Kincsőrző apacsok” (8. osztály fiúcsapata)

A legeredményesebb csapatokat ajándékkal jutalmaztuk, de természetesen senki sem távozott üres kézzel, mert mindenkinek jutott oklevél és édesség, kedves élmények, örömteli percek. Köszönjük a szülők segítségét, akik kisiskolásainkat kísérték az egyes helyszínekre.

A rendezvényen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2021

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron