Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Falunapok és Széplakok találkozója egy hétvégén
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ismét elmúlt az a hétvége, mikor programok sokasága várta az érdeklődőket a Templom dombon. Az idei falunapok tényleg igazi programdömpinget hozott, hiszen a szokásos falunapi események mellett ezen a hétvégén zajlott a Széplakok találkozója és a térségi nyugdíjas találkozó is. Természetesen nem lehet mindenről beszámolni és talán a csatolt képek többet is mondanak, mint ezer szó, de mégis. Mégis le kell írnom, hogy nekem nagy élményt adott a találkozás dedrádszéplaki és berettyószéplaki testvéreinkkel, hogy milyen szép lett a Széchényi kastély, hogy eddig életemben nem vettem részt ökörsütésen, hogy láttam a zenei programok mennyi érdeklődőt vonzottak. Egy sikeres település, sikeres ünnepe volt. A többiről pedig meséljenek a képek!

 
Ha augusztus, akkor „Széplakok Találkozója” !
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna a „Széplaki Patrióta Egyesület” nevében   
AddThis Social Bookmark Button


Ezen az esős nyáron volt négy szép nap, amikor találkozhattunk a Berettyó- és Dedrádszéplakról ide zarándokolt barátainkkal, vendégeinkkel. 73-an jöttek el hozzánk, hogy a magyar-magyar kapcsolatot tovább öregbítsük. Mára – a találkozónkat tekintve – nagykorúvá váltunk, ugyanis a 18. „Széplakok Találkozóját” hagytuk a hátunk mögött.

2014. augusztus 8 – 11-ig az Önkormányzat anyagi segítségével és a fogadó családok anyagi hozzájárulásával tartalmas, szép, felemelő napokat tölthettünk együtt. Köszönettel tartozunk a Polgármester Úrnak, a Képviselőknek és a fogadó családoknak.

Bővebben...
 
Élménybeszámoló a makett táborból
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is a hagyományoknak megfelelően a fertőszentmiklósi Művelődési Ház adott otthont a makettezők táborának. Az időjárás kedvezett a makettező munkának, a külvilágban zajló felhőszakadás nem akadályozta a résztvevőket a munkában. Talán mondhatjuk azt is, hogy nem volt senkinek kedve a szabadban játszani. Így a résztvevők nem töltötték az időt sóhajtózással és a fürdőzésre csalogató társak hívó szavának elhessegetésével.

Bővebben...
 
Átadásra került a fertőszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galéria 2014/2015-ös tárlata
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Július 27-én délután került sor a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria ez évi tárlatának átadására. Elsőként Taschner Tamás köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás a Páneurópai Piknik, a határnyitás 25. évfordulója tiszteletére jött létre, az alkotók szándéka szerint egyrészt újra- és újra megerősíteni bennünk közvetlen környezetünk, a Fertő-part szépségét, értékeit, másrészt felhívni a figyelmet a lehetőségre, hogy világot lássunk,  hogy nyelveket tanuljunk, s  hogy ez az esemény  világviszonylatban is nagy lépés volt, mind Magyarország, mind Európa életében.

Bővebben...
 
Beszámoló a Tízforrás Fesztivál fertőszéplaki rendezvényéről
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Immár hagyomány, hogy a hegykői Tízforrás Fesztiválhoz a környező, világörökségi települések is csatlakoznak különféle kiállításokkal, koncertekkel, kulturális programokkal. Fertőszéplak a saját adottságait kihasználva gazdagítja a fesztivált. Csodálatos templomunkban tavaly Kuzsner Péter orgonaművészt hallgattuk, idén pedig a soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarból alakult vonósnégyes muzsikájában gyönyörködhettünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 16 / 27

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron