Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Velünk élő történelem - 1956-ot ünnepeltük!
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ihász Mónika és Ihászné Lajber Rita ismét színpadra állította a diákokat, nyugdíjasokat, a színjátszó kör tagjait, egyszóval a település apraja-nagyját, hogy méltóképpen emlékezhessünk 1956. sorsfordító napjaira.
Az ünnepi műsor Kóbor Attila polgármester úr köszöntőjével és Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselő úr ünnepi beszédével kezdődött, majd következett a színdarab.

Bővebben...
 
Tökfesztivál Fertőszéplakon - Képes beszámoló
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is jó hangulatban telt a Tökfesztivál, tanúskodjon errő képes beszámolónk, melyet a fenti képre kattintva lehet megtekinteni.

 
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Kedves Érdeklődők!

2015. október 17-én lesz Győrben, az Audi Arénában az István, a király című darab bemutatója.

Buszt indítunk, melynek költsége jeggyel együtt 9000 Ft lesz előreláthatóan. Kérünk mindenkit, aki szeretne jönni, hogy augusztus 17-ig jelezzen vissza az 537-160-as telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. A létszám korlátozott!

Bővebben...
 
"Egy nagy himnusz az egész Fertő tája"
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

2015. július 26-án délután 17 órakor került átadásra a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria 2015. évi tárlata, melyre Rujaveczné Ferenczi Katalin művészeti vezető elhangzott gondolataival és fényképekkel emlékezünk:

"Kedves Hölgyeim és Uraim, Mindnyájukat szeretettel köszöntöm!

Eltekintve a havas, téli hetektől, az esős, nyirkos őszi, tavaszi napoktól, szinte egész évben fesztivál hangulat érezhető a Fertő partján, és ez nem lehet véletlen. Az idegenforgalom, a turisták erősödő érdeklődése, a helyi lakosokban is felébresztette az egészséges versenyszellemet, a falvak egymás között, a lakosság egymás mellett egy pozitív látvány kialakítására törekszik, mely nemcsak színfal, hanem, ami mögötte van, a mindennapok szépsége, az értékek bemutatása, mindenki számára elérhető, élvezhető.

Látva a kerékpártúrák csapatos vonulását, a sok autós kirándulót, már csak az a dolgunk, hogy rávegyük őket, álljanak meg, szálljanak ki és nézelődjenek, ismerjék meg még jobban azt az országrészt, ahol olyan gyakran megfordulnak.

Egyetértek Sebő Ferenc Kossuth díjas néprajzkutatóval, a hagyományokat nem ápolni kell, mert nem betegek, az értékeket  sem őrizni kell, hanem mindkettőt megélni kell! Egymás között is és azokkal is, akik valamilyen okból a mi vidékünkön szeretnének pihenni, tanulni.

Az alkotók ez alkalommal a derűs látásmódot választották, a tájélmény varázsa az a vizuális alap, melyre a bemutatásra szánt tájrészleteket felrakták.

Az alkotások hangulati világa mélyen megérint bennünket, a létezés apró pillanatai mellett talán elsétálnánk, de most így, kinagyítva, vonz bennünket ez a lehetőség, egy kicsit szemlélődünk, megfigyelünk.

Bővebben...
 
"Ismerd meg Széplakot!" nyereményjáték - 3. forduló
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 12 / 28

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron