Önkormányzati hírek
AddThis Social Bookmark Button


Időkapszul​a elhelyezés​e a Kálvárián
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

2014. március 6-án nagy érdeklődéssel gyűltünk össze a Mindenszentek templomban, hiszen a kálvária szoborcsoport felújítása újabb  mérföldkőhöz érkezett. A kis ünnepség első szónoka Kóbor Attila polgármester úr volt, aki történelmi időutazásra hívta a jelenlévőket és felidézte a Széchényi család történetét Fertőszéplakon. Kiemelte Széchényi Ferenc munkásságát, kiemelkedő személyiségét, európai léptékű szellemi nagyságát, mely talapzat lehetett fiának - a legnagyobb magyarnak - országépítő tevékenységéhez. Elhangzott, hogy az ország némiképp adós a családdal szemben, mert Fertőszéplak és Nagycenk Széchenyi emlékei még nem kapták meg az őket megillető tiszteletet, felújítást, figyelmet. A polgármesteri gondolatok után Firtl Mátyás országgyűlési képviselő úr méltatta a család szellemi örökségét és a Széchenyi család jelmondatának üzenetét, mely a mai Magyarországnak, a magyarságnak ad irányt. Elmondta, hogy a magyar kormány a Szent Szív és Kálvária szoborcsoport felújítását több millió forinttal támogatta, de valóban adós a Széchenyi örökség ügyében. A beszédek után az ünnepség keretén belül egy időkapszulát helyezett el Kóbor Attila polgármester és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő a műemlék kálvária talapzatában.

Bővebben...
 
Közlemény az általános iskolák első évfolyamára történő beiratkozásról a 2014-2015-ös tanévre
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal közleménye, melyben kihirdetésre került a leendő általános iskolai első osztályosok 2014-2015-ös tanévre történő beiratásának időpontja. Közlemény.

 
Elfogadásra került Fertőszéplak Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetése
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. § (3) bekezdése értelmében a jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig nyújtja be a képviselő-testületnek. A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény a kihirdetését követő napon, 2013. december 22-én lépett hatályba. Ezen kötelezettségemnek eleget téve került a költségvetés tervezete a Képviselő-testület elé.

Bővebben...
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. februári bűnmegelőzési hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linken Ön a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. februári bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.
Hírleveleinkben a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívjuk fel a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá! A hírlevelet ide kattintva lehet megtekinteni.

 
Határozat a megválasztható képviselők számáról
Írta: Vezér Beáta jegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a 2014. évi önkormányzati választáson Fertőszéplakon megválasztható önkormányzati képviselők számáról szóló határozat. Határozat a megválasztható képviselők számáról.

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Oldal 37 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron