Önkormányzati hírek
AddThis Social Bookmark Button


Felszentelték a megújult fertőszéplaki Piétát
AddThis Social Bookmark Button


Nagyszerű és felemelő élménynek lehettünk részesei Fertőszéplakon a megújult Piéta átadási és felszentelési ünnepségén.

Az művészettörténeti szempontból is egyedülálló Piéta a „Széplaki Hármas Halom” része. Megalkotása a közel egy évszázadon át Fertőszéplakon élt Széchényi családnak köszönhető. A most felújított Piétát az 1750-es években kezdték el építeni. Jelenlegi formáját az 1800-as évek elején nyerte el. Olyan egyedülálló Krisztus-ábrázolásokkal találkozhatunk ezen a csodálatos szakrális műemlékünkön, amelyek csak itt ezen a különleges helyszínen találhatóak. Bizonyára nem véletlen, hogy már az ősidők óta szakrális helyként tisztelték a mai templomdombot. A hely különleges légköre magával ragadja, elmélkedésre, elmélyülésre hívja a látogatót.

Bővebben...
 
Újabb ékkő a Fertő-part kincsesdobozán
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Ismét csodálatos látványossággal gazdagodott Fertőszéplak. Bizonyára sokan emlékeznek a Nagy Lajos utcában álló Mária-oszlopra. A legenda szerint egy 17 éves lány emlékére emelték, aki egy villámcsapás következtében vesztette életét.

Az évszázadok alatt a szobor állapota nagyon leromlott. Léte végveszélybe került, de szépsége megragadta Horváth-Sarródi Edith asszony és férje, József figyelmét. Elhatározták, hogy jelentős adománnyal járulnak hozzá a szobor restaurálásához. Kezdeményezésükhöz partnert találtak a Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközségben és Fertőszéplak Önkormányzatában.

Bővebben...
 
Választási közlemény
Írta: Vezér Beáta jegyző, a HVI vezetője   
AddThis Social Bookmark Button

Az alábbi linkre kattintva letölthető a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. tv. 307/E. § alapján megállapított egyéni listás, valamint a polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számát tartalmazó választási közlemény.

egyéni listás, valamint a
polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számát
 
Pótfelvételi és órabeosztás a fertődi J. Haydn Alapfokú Művészeti Iskolában
Írta: Bertha János igazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Értesítem a tanulókat és a szülőket, hogy a 2014/2015-ös tanévre szeptember 1-én (hétfőn), délelőtt 9.00-12.30-ig, valamint délután 14.00-16.30-ig pótfelvételit, pótbeíratást tartunk az előképző 1-2. évfolyama számára, továbbá a még üres hangszeres helyekre és a táncművészeti ág moderntánc szakára.

2014. szeptember 3-án (szerdán) a zeneiskolában délután 14.00-16.00-ig órabeosztás lesz.

Kérjük az időpontok pontos betartását, továbbá, hogy az órabeosztásra mindenki hozza magával az év végén kiosztott bizonyítványát (amelyet a hangszeres tanároknak kell leadni), és az általános iskolai órarendjét. Az utazó diákok legyenek tájékozottak az autóbuszok közlekedéséről.

Szeptember 4-én (csütörtökön) megkezdődik az órarend szerinti tanítás.

 
Ingyenes a tankönyv a fertőszéplaki általános iskolásoknak
Írta: Vezér Beáta jegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Fertőszéplak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007.(V.3.) önkormányzati rendelete alapján az önkormányzat a 2014/15. tanév 3 - 8. osztályos tanulói részére ingyenes tankönyvtámogatást biztosít.

A támogatás igénybevételéhez, a tankönyvek összegéről szóló készpénzátutalási megbízást (csekket) befizetés előtt, az Önkormányzat Hivatalában legkésőbb 2014. október 31-ig kell leadni.

Az 1-2. osztályos tanulók részére az állam biztosítja az ingyenes tankönyvet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Oldal 34 / 52

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron